Ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022 και κυρίως τα όσα έγιναν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει παράπονα από όλους και όλα πλέον, έχουν ως συνέπεια το τέλος του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία οδήγησε το 2016 στην κατάκτηση του Euro, το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

Τα πορτογαλικά δημοσιεύματα πριν λίγες μέρες ήθελαν τη συνεργασία των δύο πλευρών να σταματάει κοινή συναινέσει και αποδείχθηκε ότι ήξεραν τι έγραφαν αφού ακριβώς αυτό έγινε.

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας, ο Σάντος δεν είναι πλέον προπονητής της εθνικής ομάδας, με την οποία κατέκτησε το Euro 2016, έχοντας παράλληλα όλα τα ρεκόρ: Αυτό των περισσότερων αγώνων (109), των περισσότερων νικών (67), των περισσότερων ισοπαλιών (23) και των περισσότερων ηττών (19).

Όσο για τον αντικαταστάτη του; Οι Πορτογάλοι γράφουν ότι η καλύτερη λύση είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρόμα και είναι αμφίβολο το κατά πόσο θέλει να συνεργαστεί και με την εθνική ομάδα της χώρας του παράλληλα, αφού δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το ιταλικό κλαμπ.