Με το Μουντιάλ 2022 σε εξέλιξη, στη Βραζιλία δεν ανησυχούν τόσο για την πορεία της εθνικής τους ομάδας αλλά για την πορεία της υγείας του Πελέ, ο οποίος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με καρδιακή ανεπάρκεια και με τους γιατρούς να ανησυχούν επειδή η χημειοθεραπεία δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η υγεία του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου είναι επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια αφού έχει διάφορα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ένα από αυτά το αντιμετωπίζει με χημειοθεραπεία αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας.

Δημοσιεύματα θέλουν τον Πελέ να εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια και με το σώμα του να έχει προηστεί, με το νοσοκομείο «Αϊνστάιν» του Σάολο Πάολο να μην έχει προχωρήσει προς το παρόν σε κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Το έκανε, όμως, η κόρη του Πελέ, η οποία θέλησε να καθησυχάσει τους πάντες, λέγοντας πως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.