Η επίσημη ενημέρωση της ΕΟΚ για την Εθνική Ελλάδας έκανε λόγο για άρνηση του Παναθηναϊκού να δώσει άδεια στον Γιώργο Παπαγιάννη για να ενσωματωθεί στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΚΑΕ, Δημήτρη Κοντό, να μιλάει για το θέμα στον ΣΠΟΡ FM και να κάνει λόγο για αστειότητες από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Στις τάξεις των πράσινων υπήρχε εκνευρισμός για όσα ανέφερε η ΕΟΚ για το θέμα, οπότε ο υπεύθυνος επικοινωνίας αποφάσισε να παρέμβει για να ακουστεί και η πλευρά της ΚΑΕ.

«Δεν είναι θέμα αντίδρασης. Είναι μια διαδικασία που έχει πάρει πολύ λάθος δρόμο, μοιάζει με επικοινωνιακό παιχνίδι, πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να είμαστε σοβαροί. Ο Γιώργος αγωνίστηκε με αυταπάρνηση το καλοκαίρι στην Εθνική, ενώ το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού συνέστησε να μην πάει και το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες την Εθνική Ομάδα. Ο κόουτς και όλοι, ο Γιώργος πήγε για την πατρίδα, επειδή λατρεύει την Εθνική και το έχει αποδείξει. Αγωνίστηκε τραυματίας και το κουβαλάει ακόμα και σήμερα.

Έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης από όταν γύρισε από το Ευρωμπάσκετ. Έχει δεχθεί και έντονη κριτική στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ έμεινε εκτός κανονικών προπονήσεων για μήνες (σ.σ. λόγω του τραυματισμού). Πέρυσι, έπαιξε με την Εθνική κόντρα στην Τουρκία ανήμερα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα και ήρθε ΟΑΚΑ με ταξί, ασχέτως αν δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κοντός και συνέχισε.

«Διαβάζουμε με έκπληξη ότι δεν του επέτρεψε ο Παναθηναϊκός να πάει στην Εθνική. Ο Παναθηναϊκός είναι βασικός αιμοδότης της Εθνικής εδώ και χρόνια. Βγαίνει επικοινωνιακά όλο, είναι αστειότητες για να μην πω τίποτα άλλο. Έχει αποδείξει αν λατρεύει ή όχι την Εθνική και την λατρεύει. Το καλοκαίρι έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του. Το ιατρικό επιτελείο το καλοκαίρι ήταν σαφές, έλεγε να μην πάει στο Ευρωμπάσκετ ο Παπαγιάννης.

Μην βάλουμε σε αυτήν τη διαδικασία τους αθλητές με επιπλέον επιβάρυνση. Μην στήνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Στην επίσημη ενημέρωση της Εθνικής δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Σλούκα και μιλάμε για το καλύτερο Έλληνα γκαρντ. Εκτός αν δεν τον έχει καλέσει ο Δημήτρης Ιτούδης. Μας προκαλεί εντύπωση που δεν είναι στην αποστολή το όνομα του Σλούκα. Το θέμα είναι πως κάποια παιδιά θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους. Ακούσαμε και τις δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν είναι θέμα επικοινωνίας, κάποιοι θέλουν να βάλουν το θέμα στο επικοινωνιακό τραπέζι το καλοκαίρι αυτό το παιδί πήγε με κίνδυνο στην Εθνική. Ακολουθεί ακόμα αυτή τη διαδικασία. Γίνεται διαδικασία για να επανέλθει. Γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, με συγκεκριμένη δομή. Δεν είναι θέμα άρνησης, το λέμε έτσι και το πετάμε; Με συγχωρείτε για την ένταση, αλλά είναι αδιανόητο σε ανακοίνωση της Εθνικής να αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Πέρυσι ο κόσμος ήταν στα κάγκελα και όλοι έλεγαν γιατί δεν ενισχυόταν η ομάδα με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δώσαμε τον Παπαγιάννη για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Με την ίδια διοίκηση. Μιλάμε για τους δύο καλύτερους Έλληνες του πρωταθλήματος κατά την άποψή μου. Από τη μία δεν υπάρχει ενημέρωση για τον Σλούκα και από την άλλη λέμε ότι δεν αφήνει ο Παναθηναϊκός τον Παπαγιάννη. Μην βγούνε φταίχτες οι παίκτες. Αντί να συζητάμε αυτό που συμβαίνει με τα ματς λέμε για τον Παπαγιάννη».