Η ήττα από τη Λετονία έχει ως συνέπεια η Εθνική Ελλάδας να μην είναι σίγουρη για την πρόκρισή της στο Μουντομπάσκετ 2023 και το εκτός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας (14/11) με το Βέλγιο είναι πολύ σημαντικό, με τον Δημήτρη Ιτούδη να καλεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον Γιώργο Παπαγιάννη, στον οποίο όμως δεν έχει δώσει άδεια ο Παναθηναϊκός.

Η Εθνική ομάδα θέλει μόνο νίκη στο Βέλγιο και ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να υπολογίζει πλέον και στη βοήθεια παικτών που αγωνίζονται στη Euroleague, όπως οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Δημήτρης Αγραβάνης.

Μαζί τους είναι και ο Νικ Καλάθης, ενώ στην Εθνική ομάδα κλήθηκε και ο Παπαγιάννης, με τον Παναθηναϊκό όμως να μη δίνει την άδειά του και τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να συνεχίζονται, όπως αναφέρει και η ΕΟΚ στην επίσημη ενημέρωσή της.

«Η Εθνική Ανδρών επέστρεψε από το Ηράκλειο και από το αεροδρόμιο πήγε στο ΟΑΚΑ για μια ήπια προπόνηση που έγινε με την παρουσία 18 παικτών. Στους 12 που αγωνίστηκαν με τη Λετονία και τον Νικ Καλάθη που ήταν στην αποστολή, προστέθηκαν οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωριδης, Παναγιώτης Καλαϊτζακης και Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε επίσης κληθεί αλλά δεν του δόθηκε άδεια από την ομάδα του να δώσει το «παρών». Η επικοινωνία θα συνεχιστεί με την προσδοκία ο παίκτης να συμμετάσχει στην αποστολή που θα ταξιδέψει για το Βέλγιο.

Μετά το τέλος της προπόνησης αποχώρησαν από την ομάδα οι Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Όμηρος Νετζηπόγλου.

Η Εθνική θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ και το πρωί της Κυριακής (13/11) και θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ταξίδι που είναι προγραμματισμένο αμέσως μετά», ανέφερε σχετικά η Ομοσπονδία.