Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παρά την υποστήριξη που είχε δώσει στο παρελθόν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ανέλαβε τον ρόλο του πρεσβευτή για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, έναντι γενναίας χρηματικής αμοιβής, με πολλούς να επικρίνουν την επιλογή του.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις έχουν σχολιάσει ιδιαίτερα αρνητικά την επιλογή του, καθώς πληρώθηκε για να προωθήσει ένα παγκόσμιο θεσμό σε μια χώρα, που ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ του ίδιου φύλου.

Χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη ομάδα υποστηρικτών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ της Εθνικής Αγγλίας υποστήριξε ότι ο Μπέκαμ δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ισχυρός σύμμαχος των γκέι, αφού βάζει αρκετά χρήματα στην τσέπη του, για να είναι ο επίσημος πρεσβευτής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Ντι Κάνινγκχαμ, συνιδρύτρια της ένωσης «Three Lions Pride» που στηρίζει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ, εξέφρασε την απογοήτευσή της από την απόφαση του Μπέκαμ να αποδεχθεί μια συμφωνία, ύψους 150 εκατ. λιρών.

Σε συνέντευξη Τύπου της «Sport & Rights Alliance» , η συνιδρύτρια της ένωσης «Three Lions Pride» έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στους παίκτες που τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Κατάρ, προτού στρέψει την προσοχή της στον Μπέκαμ. «Για εμάς είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται για να προωθήσουν το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη, γιατί εμείς -η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ της ποδοσφαιρικής οικογένειας- έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ως έναν ισχυρό σύμμαχο. Και μετά αποδεικνύεται ότι παίρνει πολλά χρήματα για να γίνει πρεσβευτής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου… αυτό είναι απίστευτα απογοητευτικό. Ελπίζω πραγματικά να περάσαμε το μήνυμα ότι όσοι αμείβονται για να προωθήσουν το αθλητικό γεγονός στη χώρα αυτή, θα δεχτούν εντονότατη κριτική».