Ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας, Τιτέ, ανακοίνωσε την 26μελη αποστολή της «σελεσάο» για το Μουντιάλ και οι παίκτες που σ’ αυτή δεν προκάλεσαν έκπληξη – ούτε καν ο Ντάνι Άλβες που αγωνιζόταν στη μεξικάνικη Πούμας – με εξαίρεση την απουσία του Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ. Ωστόσο, ο επιθετικός της Φλαμενγκο, Πέδρο, ήθελε η μέρα να μείνει αξέχαστη.

Ο MVP του Copa Libertadores, που κατέκτησε η ομάδα του πριν από μερικές ημέρες, αφού έμαθε πως θα βρίσκεται στην αποστολή ζήτησε από την αγαπημένη του Φερνάντα Νογέιρα να τον παντρευτεί! Κι εκείνη δέχθηκε.

«Το έκανα για να μείνει για πάντα αυτή η μέρα χαραγμένη στις μνήμες μας. Ήταν μια ιδιαίτερη μέρα κι έγινε ακόμη πιο ξεχωριστή. Η πρώτη μου συμμετοχή σε Μουντιάλ, ένα όνειρό που είχα από μικρό παιδί μόλις έγινε πραγματικότητα. Εκείνη με βοήθησε πάρα πολύ για να το πετύχω, κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Έτσι, αυτή η μέρα θα μείνει για πάντα στην ιστορία μας», είπε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Σε λυγμούς ξέσπασε, στο μεταξύ, ο αμυντικός της Σεβίλλης (δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άλεξ Τέλες, μαζί με την έγκυο σύντροφό του καθώς παρακολουθούσαν τον προπονητή να ανακοινώνει τις κλήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η Βραζιλία πηγαίνει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να πάρει το τρόπαιο – κι αν τα καταφέρει θα είναι το 6ο της ιστορίας της.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έφτανε αυτή η μέρα και δεν θα ήξερα τί να γράψω. Έχω μόνο να πω αυτό σε όποιον έχει ένα όνειρο στη ζωή του. Ποτέ μην αφήσεις να σου πει ότι δεν είσαι ικανός να το κάνεις πραγματικότητα. Κυνήγησε αυτό που θες εσύ περισσότερο στη ζωή και θα το πετύχεις», έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Έξαλλα πανηγύρισαν την κλήση τους και άλλοι παίκτες της «σελεσάο», όπως οι επιθετικοί Ριτσάρλισον (Τότεναμ) και Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) καθώς και ο μέσος Μπρούνο Γκιμαράες (Νιουκάστλ), που πανηγύρισε κρατώντας το νεογέννητο παιδί του στην αγκαλιά του.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί της Βραζιλίας για το Μουντιάλ όπου στο πλαίσιο του 7ου ομίλου θα αναμετρηθεί με τις εθνικές του Καμερούν, της Σερβίας και της Ελβετίας: Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Γουέβερτον (Παλμέιρας). Αμυντικοί: Μπρέμερ (Γιουβέντους), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Πούμας), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη). Μέσοι: Μπρούνο Γκιμαράες (Νιουκάστλ), Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκας Πακέτα (Γουέστ Χαμ). Επιθετικοί: Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέδρο (Φλαμένγκο), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροδρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Βινίσιους Ζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης).