Ο Ολυμπιακός… κατέρρευσε στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τη Βαλένθια και παρότι μία άμυνα του Σάσα Βεζένκοφ στα 25” φάνηκε να ανεβάζει την ψυχολογία των «ερυθρόλευκων», οι λανθασμένες επιλογές σε φάουλ και οι χαμένες βολές, οδήγησαν τους Πειραιώτες στη δεύτερη διαδοχική «αυτοχειρία» και εντός έδρας ήττα τους.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ηττήθηκε 82-83 από τους Ισπανούς, για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, βλέποντας το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 4-2. Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες» ισορρόπησαν το ρεκόρ τους σε 3-3, πανηγυρίζοντας το δεύτερο εφετινό «διπλό» τους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα της ομάδας του από τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague, εστιάζοντας στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

Στάθηκε στο γεγονός πως μια – δυο αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν την ιστορία ενός αγώνα. Τόσο από την πλευρά των παικτών όσο κι από αυτή των διαιτητών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των διαιτητών πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο, εξηγώντας τον λόγο. Φυσικά, η αναφορά γινόταν περισσότερο στην επαφή που υπήρχε ανάμεσα στον Βίκτορ Κλαβέρ και τον Κώστα Σλούκα, στην τελευταία κατοχή της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν οδυνηρή ήττα για εμάς. Η Βαλένθια πέρασε μόνο μια φορά μπροστά στο σκορ. Έτσι είναι το μπάσκετ. Ένα παιχνίδι μπάσκετ τελειώνει στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κάναμε πολλά λάθη και σε τακτική και στο παιχνίδι. Στο τέλος πρόκειται για μια απόφαση των παικτών, 2 αποφάσεις των διαιτητών και το παιχνίδι κρίθηκε. Έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν το τελειώσαμε το παιχνίδι νωρίτερα και η επιστροφή της Βαλένθια μας πόνεσε. Ήταν οδυνηρό. Ότι έγινε-έγινε. Πρέπει να σηκώσουμε τα κεφάλια ψηλά και να συνεχίσουμε».

Όσον αφορά για το που κρίθηκε το ματς, είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Το μπάσκετ είναι τέτοιο άθλημα. Παίρνεις αποφάσεις υπό καθεστώς πίεσης στο παιχνίδι. Οι προπονητές παίρνουν αποφάσεις, χάνονται βολές. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με βολές. Θέλαμε να πάμε στην τελευταία επίθεση με ισοπαλία. Κάναμε μια επιλογή να κερδίσουμε το παιχνίδι και έγινε αυτό που έγινε. Πήρε ένα σουτ ο Σλούκας και δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω. Έπρεπε να μην στοχεύσουμε τόσο στα μις ματς. Σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα και δεν έπρεπε να διαβάσουμε τόσο το παιχνίδι. Αυτό έδωσε μομέντουμ στην Βαλένθια».

Για την συγκέντρωση: «Με προβληματίζει όσον αφορά το μπάσκετ που πρέπει να παίζουμε και να μην επηρεαζόμαστε. Είναι η λίγκα που αν κάνεις λάθος στην προσέγγιση, γιατί είχαμε κακή προσέγγιση στην τρίτη περίοδο. Κάναμε λάθος αποφάσεις, χάσαμε βολές. Προφανώς θα κάνουμε ανάλυση του τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει. Η Βαλένθια έχει καλό μομέντουμ, έχει καλή ομάδα, έβαλε δύσκολα σουτ και μας έβαλε πίεση και έπαιξε χωρίς πίεση. Εμείς θα κάνουμε την ανάλυσή μας για να διαχειριστούμε τα πράγματα».

Για την αλλαγή στο rotation: «Έχει να κάνει με το πώς παίζει ο αντίπαλος, ποια πεντάδα κατεβάζει».

Για το πόσο είναι ικανοποιημένος από την προσαρμογή των νέων παικτών: «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω τους παίκτες, δεν το έκανα ποτέ. Όλοι έχουμε καλές και κακές στιγμές. Στο τέλος εμπιστεύτηκα την ομάδα που έχει παίξει περισσότερα τέτοιου είδους παιχνίδια. Προφανώς θα υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα».

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν απορίες για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα απορούσαν για ένα φάουλ πάνω στον Σλούκα την ώρα που έκανε προσπάθεια για σουτ στο οποίο ακολούθησε επαναφορά από την baseline και δεν έδωσαν βολή.

Στη συνέχεια για την απόφαση να δώσουν τρεις βολές στον Κρις Τζόουνς. Θεωρούν πως ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε φάουλ χαμηλά και ακολούθησε μετά βήμα και σουτ του Αμερικανού γκαρντ και θα έπρεπε να δώσουν δύο βολές αντί για τρεις.

Τέλος, για το σουτ του Σλούκα στα 3” αφού ισχυρίζονται πως ο Κλαβέρ του έχει ακουμπήσει τον αγκώνα.