Η νίκη επί της Λαμίας επανέφερε την ηρεμία στον Ολυμπιακό μετά τα νεύρα για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και το μυαλό όλων, πλέον, είναι στο κυριακάτικο (6/11) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο, με τον Μίτσελ όμως να σκέφτεται παράλληλα και τη συνέχεια και συγκεκριμένα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ετοιμάζοντας τις εισηγήσεις του προς τη διοίκηση.

Ο αγώνας της Λεωφόρου θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ σημαντικός για τους Πειραιώτες, απλά τώρα έχει πάρει τη μορφή τελικού. Και το γιατί μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα: Οι ερυθρόλευκοι είναι στο -10 από τους πράσινους, οπότε η ήττα απαγορεύεται. Σε ενδεχόμενο -13, άλλωστε, μπορεί εύκολα να καταλάβει ο καθένας ποιο θα είναι το κλίμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Ο Ολυμπιακός, έτσι όπως τα κατάφερε από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι με την πλάτη στον τοίχο πλέον και πάει στη Λεωφόρο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.

Αυτό είναι το μόνο που σκέφτονται οι πάικτες των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή, αλλά ο προπονητής τους, όπως και οι διοικούντες, είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ρόστερ. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται τι κινήσεις πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο ώστε να υπάρξει πραγματική μεταγραφική ενίσχυση για το δεύτερο μισό της σεζόν. Μια ενίσχυση που ο Μίτσελ τη θέλει κυρίως στην άμυνα.

Το νέο όνομα από Γερμανία

Το πρώτο ζητούμενο, λοιπόν, για τον Ισπανό τεχνικό, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, είναι η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Η απόκτηση ενός στόπερ που θα έρθει για να μπει αμέσως στην 11άδα, αφού σε αυτή τη θέση υπάρχει πρόβλημα και η λύση δεν μπορεί να είναι, όσο κι αν ο ίδιος έχει διάθεση να το παλέψει όσες φορές χρειαστεί, το να μετακινηθεί εκεί ο χαφ Γιαν Εμβιλά. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, όμως, ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει μόνο στόπερ.

Με βάση όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ εκεί, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν στη λίστα τους το όνομα και ενός δεξιού μπακ και συγκεκριμένα αυτό του Φέλιξ Πάσλακ. Είναι 24 ετών, είναι Γερμανός, παίζει στη Ντόρτμουντ από την οποία μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και το όνομά του, υποστηρίζουν οι Γερμανοί, είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες και πριν λίγους μήνες αλλά το θέμα δεν προχώρησε τότε. Δεν αποκλείεται, όμως, αυτό να συμβεί τον Ιανουάριο, με τη Ντόρτμουντ να βολεύεται με ελάχιστα χρήματα, αφού ούτως ή άλλως ο παίκτης θα έχει μόνο λίγους μήνες συμβολαίου ακόμη.

Αυτά, επαναλαμβάνουμε, γράφουν στη Γερμανία και οι εξελίξεις τους προσεχείς μήνες θα δείξουν αν έχουν ή όχι βάση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.