Ο Ολυμπιακός πήγε στη Γερμανία με στόχο την πρώτη νίκη στο φετινό Europa League και ήταν έτοιμος να τα καταφέρει, αφού με γκολ του Ελ Αραμπί και με τον Πασχαλάκη να κάνει μεγάλες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, ήταν μπροστά με 1-0 επί της Φράιμπουργκ μέχρι και το 93ο λεπτό, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Κίμπλερ με κεφαλιά έγραψε το 1-1 και την ίδια ώρα η Ναντ έβαλε δεύτερο γκολ επί της Καραμπάγκ (2-1), με συνέπεια οι Πειραιώτες να είναι και μαθηματικά… εκτός Ευρώπης πλέον.

Ο Μίτσελ το είχε πει από τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (26/10) ότι οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν για τη νίκη και αυτό φάνηκε και στην πράξη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μασούρα, έδειχναν διάθεση να παίξουν επιθετικά και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 17′ με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Φλέκεν στο πλασέ του Μπιέλ (0-1).

Οι Πειραιώτες είχαν, πλέον, το προβάδισμα και στο 23′ είχαν και μεγάλη ευκαιρία για να το διευρύνουν, αλλά ο Μασούρας αστόχησε σε κενή εστία ουσιαστικά, έχοντας αποφύγει και τον Φλέκεν μετά τη μπαλιά του Ροντρίγκες.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 35′ είχαν νέα πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουν το 0-2 αλλά μετά την προβολή του Μπιέλ η μπάλα βρήκε σε αμυντικό των Γερμανών, με συνέπεια να μην καταλήξει στα δίχτυα.

Ατυχία, δηλαδή, για τους Πειραιώτες, οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι και στο 39′, αφού ο Γκάρι Ροντρίγκες ένιωσε ενοχλήσεις και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, αφήνοντας τη θέση του στον Ρέαμπτσιουκ.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν πολύ καλό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 59′ χρειάστηκε τη μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη με το ένα χέρι σε δυνατό σουτ του Κίμπλερ εντός περιοχής, κρατώντας το 0-1.

Λίγα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν και τις αλλαγές, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ως πρώτο στόχο να μην αφήσουν αμυντικά κενά και από εκεί και πέρα να αναζητήσουν μία καλή αντεπίθεση για να τελειώσουν το παιχνίδι. Αυτή η αντεπίθεση δεν ερχόταν όμως, οπότε αναλάμβανε δράση ο Πασχαλάκης, ο οποίος στο 76′ έκανε νέα μεγάλη επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Πέτερσεν από καλή θέση, διατηρώντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μίτσελ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη και θα έπαιζε με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa Conference League, όλα άλλαξαν στις καθυστερήσεις: Στο 93′ ο Κίμπλερ με κεφαλιά έκανε το 1-1, ακριβώς την ίδια στιγμή η Ναντ έκανε το 2-1 επί της Καραμπάγκ και τελικά οι ερυθρόλευκοι, για τους οποίους αμέσως μετά αποβλήθηκε ο Μπα με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έμειναν οριστικά στην 4η θέση και εκτός Ευρώπης…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φράιμπουργκ 13
Καραμπάγκ 7
Ναντ 6
Ολυμπιακός 2

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λάινχαρτ (78′ Σιντίλια), Γκιούντερ, Κέιτελ (64′ Γέονγκ), Χέφλερ, Ντόαν (64′ Βάινχαουπτ), Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72′ Πέτερσεν), Κιερέ (64′ Έγκεσταϊν).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (83′ Ρέτσος), Εμβιλά, Χουάνγκ, Ροντρίγκες, Μασούρας (83′ Ουί-Τζο), Μπιέλ (69′ Κούντε), Ελ Αραμπί (83′ Βαλμπουενά).