Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε τον 10ο τίτλο της καριέρας του, στον 24ο τελικό του, έχοντας απέναντί του τον Χόλγκερ Ρούνε, αλλά τελικά το τρόπαιο του Όπεν τη Στοκχόλμης δεν θα μπει για 2η φορά, αφού το είχε κατακτήσει το 2018, στην τροπαιοθήκη του, αφού δεν παρουσιάστηκε τόσο καλός όσο στον ημιτελικό και ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί απέναντι στον 19χρονο Δανό, αλλά η… κατάρα των τελικών χτύπησε ξανά. Μεταμορφωμένος προς το χειρότερο σε σχέση με όσα είχε δείξει στους προηγούμενους αγώνες του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε από νωρίς το πρώτο break και στη συνέχεια του πρώτου σετ δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, με συνέπεια να το χάσει με 6-4.

Το να επικρατήσει στο δεύτερο, επομένως, ήταν μονόδρομος ώστε να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι, αλλά με το σκορ στο 1-1 δέχθηκε ξανά break και όπως στο πρώτο σετ έτσι και σε αυτό δεν κατάφερε να το σώσει στη συνέχεια, χάνοντάς το και αυτό -και τελικά και τον τίτλο- με 6-4.

Έτσι, παραμένει στους 9 τίτλους και θα πρέπει να αναζητήσει σε κάποιο από τα επόμενα τουρνουά τον 10ο, έχοντας να αντιμετωπίσει πλέον και το ψυχολογικό θέμα που φαίνεται ότι προκύπτει όταν φτάνει σε τελικούς.

Τα σετ: 4-6, 4-6