Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά τένις Guadalajara Akron Open που διεξάγεται στο Μεξικό, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την συμμετοχή της στη διοργάνωση WTA Finals (Τέξας, 31/10-7/11) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-4) την Βερόνικα Κουντερμέτοβα έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε δύο ώρες και 35 λεπτά. Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Άνα Καλίνσκαγια-Μαρί Μπούζκοβα. Αν προκριθεί στον τελικό θα αντιμετωπίζει μια εκ των Βικτόρια Αζαρένκα ή Τζέσικα Πέγκουλα.

Το ματς άρχισε με την Σάκκαρη να προηγείται με 1-0 game, αφού προηγουμένως έσωσε δύο ευκαιρίες για break point της Κουντερμέτοβα. Αν μη τι άλλο ήταν σημαντικό για την οικονομία του πρώτου σετ αφού διατήρησε το σερβίς της.

Κι αυτό φάνηκε άμεσα καθώς της έδωσε αυτοπεποίθηση κι έκανε εκείνη το break και το 2-0. Όταν έκανε το 3-0 έπειτα από ένα… μαραθώνιο game δέκα λεπτών, απέκτησε τον έλεγχο του ματς. Πλέον, είχε βγάλει την αντίπαλό της εκτός ρυθμού κι εκείνη υπέπεσε σε ορισμένα κομβικά αβίαστα λάθη που έδωσαν στην Σάκκαρη προβάδισμα με 4-0.

Έγινε τυπική διαδικασία η κατάκτηση του πρώτου σετ, αλλά η Σάκκαρη συνέχισε να κυριαρχεί. Όταν έφτασε στο 5-0 είχε ήδη σώσει πέντε break points, ενώ κάθε φορά που η Κουντερμέτοβα βρέθηκε κοντά στο να «σπάσει» το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, έπεσε σε… τοίχο. Παρά την αντίδραση της Ρωσίδας που έκανε το ματς 5-1, η Σάκκαρη με «όπλο» το σερβίς της έφτασε σχετικά άνετα στο 6-1.

Η Κουντερμέτοβα μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένη να παλέψει για τη συνέχεια της πορείας της στο τουρνουά. Ανέβασε την έντασή της και ήταν περισσότερο προσηλωμένη. Μάλιστα έκανε το 3-2 «σβήνοντας» δύο break points της Σάκκαρη. Εκεί ήταν που μέτρησε η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Σάκκαρη παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν «λύγισε» στην πίεση της αντιπάλου της και απάντησε με το… ίδιο νόμισμα (3-3). Διατήρησε το σερβίς της και στη συνέχεια (4-4, 5-5). Ωστόσο, δεν τα κατάφερε στο 12ο game και εκεί έχασε το σετ με 7-5.

Η Σάκκαρη άρχισε ιδανικά και το 3ο σετ. Έκανε το break για το 1-0 και πήρε το δεύτερο game με μεγάλη ευκολία. Προηγήθηκε με 3-1 με εντυπωσιακό τρόπο κι αφού ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση από το 40-0 – η Κουντερμέτοβα είχε τέσσερα break points! Συνέχισε να ελέγχει το ματς η Ελληνίδα σταρ και διατήρησε το προβάδισμα των δύο games (4-2).

Με την πλάτη στον τοίχο, η Ρωσίδα άρχισε να παίζει απεγνωσμένα, αλλά η Σάκκαρη δεν της επέτρεψε να πάρει… αέρα (5-3). Κράτησε το σερβίς της για το 6-4 και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και μαζί της όλο το γήπεδο, αφού η Ελληνίδα είναι μια από τις πλέον αγαπημένες του μεξικάνικου κοινού. Μάλιστα, ο επίσημος λογαριασμός υποκλίθηκε κιόλας στο ταλέντο της.