Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από τη Μαδρίτη και έφτασε στην τρίτη του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, επικρατώντας 89-87 της Ρεάλ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς της Euroleague αναφέρθηκε στο νικητήριο καλάθι του Κώστα Σλούκα, αλλά και στον εκπληκτικό Σάσα Βεζένκοβ.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, όπως το περίμεναν όλοι. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με μεγάλο σκορ, οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Τελικώς, οι λεπτομέρειες αποφάσισαν τον νικητή. Μία – δύο καλές άμυνες που είχαμε στα τελευταία λεπτά και φυσικά το νικητήριο καλάθι από τον Κώστα Σλούκα, αποφάσισαν τον αγώνα. Δεν παίξαμε καλά απόψε, ειδικά στην άμυνα. Όπως αντίστοιχα δεν σουτάραμε καλά την μπάλα, το ποσοστό μας ήταν πολύ χαμηλό, με 28% στο τρίποντο. Βάλαμε μόνο 6 τρίποντα, παρότι είχαμε πολλά ανοιχτά σουτ.

Πιστεύαμε πως αν μπορούσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ, στο τέλος θα μπορούσαμε να έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως έγινε τελικώς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, ήταν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ειδικά εδώ, στη Μαδρίτη, είναι πάντα δύσκολα.

Είμαι χαρούμενος για τον Σλούκα, ήταν κρίσιμο σουτ, ένα σουτ νίκης. Αλλά πρέπει να πω πως ήμασταν πραγματικά υπομονετικοί, παρόλο που δεν παίξαμε καλά. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά διεκδικήσαμε τις πιθανότητές μας.

Είναι μία πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας, ειδικά αφού έγινε στη Μαδρίτη αλλά πάντοτε λέω πως είναι το ξεκίνημα της σεζόν. Φυσικά, θα πρέπει να το ξεχάσουμε γιατί την Παρασκευή έχουμε ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι. Ο Βεζένκοβ είναι ο Βεζένκοβ. Είναι ένας παίκτης που με 1.000 τρόπους μπορεί να σκοράρει, από επιθετικό ριμπάουντ, στο τρανζίσιον, με floater, με τρίποντο, με ντράιβ. Πάντοτε έτσι ήταν αλλά δουλεύει πολύ και για αυτό παίζει έτσι».

Κώστας Σλούκας: «Έβαλα ένα δύσκολο σουτ, είχαμε τον χαρακτήρα για τη νίκη»

Την… χαριστική βολή στη Ρεάλ έδωσε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος στα τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε προσποιήθηκε στον Ταβάρες και σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 87-89.

Ο Τσους Ματέο κάλεσε timeout, η μπάλα έφτασε στον Ταβάρες ο οποίος αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το «διπλό».

Ο διεθνής γκαρντ των «ερυθρόλευκων» τελείωσε το ματς με 14 πόντους (4/4 βολ., 5/8 δίπ., 0/3 τρίπ.), 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 23:23.

Μετά το τέλος του ματς, ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε πως «Προσπάθησα να είμαι επιθετικός σε κάθε κατοχή. Ακόμη και αν είναι τα τελευταία κομβικά δευτερόλεπτα. Κάποιες φορές σκοράρω άλλες όχι. Είναι πράγματα που δουλεύω στην προπόνηση. Σήμερα έβαλα ένα δύσκολο σουτ και είμαι περήφανος για τη νίκη μας».

Ενώ για το ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Η Ρεάλ είναι μια σπουδαία ομάδα και φαβορί για το Final Four κάθε χρόνο. Κάναμε ένα σταθερό παιχνίδι. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε κάποιες άμυνες αλλά είχαμε τον χαρακτήρα να πάρουμε τη νίκη».