Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ινδονησίας, το ματς ανάμεσα στη Χιμνάσια Λα Πλάτα και την Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή, σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια εξαιτίας των οποίων ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Όλα άρχισαν μόλις στο 8ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών της Χιμνάσια και της αστυνομίας εκτός γηπέδου καθώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Marca, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να μπουν χωρίς εισιτήριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χρήση πλαστικών σφαιρών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική κι εντός γηπέδου, καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Ο 57χρονος César Regueiro πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. «Προφανώς όταν έφευγε από το γήπεδο έπαθε καρδιακή ανακοπή» δήλωσε ο Σέρτζιο Μπέρνι, επικεφαλής της ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Οι φίλαθλοι μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουν να αναπνεύσουν ενώ έξω από το γήπεδο το χάος συνεχιζόταν. Οι παίκτες της Χιμνάσια ανησυχούσαν για τους συγγενείς τους στις κερκίδες, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να επικοινωνήσουν μαζί τους. Παιδιά είχαν χάσει τους δικούς τους, μέσα στο χάος που επικρατούσε ενώ αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.