Δυσάρεστα είναι τα νέα που προκύπτουν από την Ινδονησία κι αφορούν την εισβολή οπαδών κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι της Αρέμα με την Περσεμπάγια, που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με σκορ 3-2.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 129 νεκροί, ενώ έχουν καταγραφεί κι 180 τραυματίες. Ο ιστότοπος Intred ανέφερε ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία. Εκεί επιβεβαιώθηκαν 110 θάνατοι. Αργότερα όμως ο Επικεφαλής του Γραφείου Υγείας της Περιφέρειας Μαλάνγκ, Βιγιάντο Βιγιόγιο, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ένταση, αφού από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ υπήρξαν αμέτρητα περιστατικά με λιποθυμίες.

Η κυβέρνηση διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.