Μπορεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν το μυαλό τους στο μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (2/10) και γενικά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά οι πράσινοι έχουν να ασχοληθούν και με θέματα που δεν αφορούν καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι και ένα από αυτά, εξαιρετικά σημαντικό, είναι αυτό της ανανέωσης του συμβολαίου του Αϊτόρ.

Η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων αποτελεί παρελθόν και έχουμε επανέναρξη της δράσης. Μια επανέναρξη πολύ σημαντική, αφού μέχρι την επόμενη διακοπή, για το Μουντιάλ, θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Super League 1. Θα έχουμε, δηλαδή, ένα ασφαλές δείγμα για την κάθε ομάδα και για το πώς εξελίσσεται η σεζόν. Κάθε παιχνίδι, επομένως, θα είναι όλο και πιο σημαντικό από εδώ και πέρα.

Όσο, όμως, θα πλησιάζουμε προς την επόμενη διακοπή, η οποία θα είναι και πολύ μεγαλύτερη, η διοίκηση της ΠΑΕ θα ετοιμάζεται για να… παίξει μπάλα αυτή. Πώς; Με τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων και αυτό που «καίει» περισσότερο τους πράσινους σήμερα είναι αυτό του Αϊτόρ. Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης έχουν αναλυθεί και η αλήθεια είναι ότι η πλευρά του παίκτη, λίγο-πολύ, ξέρει τι να περιμένει από αυτή την άποψη.

Για τον Αϊτόρ, όμως, δεν είναι σημαντικά μόνο τα λεφτά, μόνο η αύξηση που θα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Για τον Ισπανό εξτρέμ είναι καθοριστικής σημασίας κάτι άλλο: Η παραμονή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής είναι αυτός που τον έχει μεταμορφώσει ως παίκτη και ο 26χρονος άσος το ξέρει πολύ καλά. Έτσι, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, για τον ίδιο είναι κάτι σαν… απαράβατος όρος το να είναι σίγουρος για την παραμονή του Γιοβάνοβιτς και την επόμενη σεζόν, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Η κίνηση που «κέρδισε» τους ανθρώπους της ΑΕΚ

Όλα έτοιμα στην ΑΕΚ για τα εγκαίνια της OPAP Arena

Από εκεί και πέρα, μια κίνηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Συγκεκριμένα, η πράσινη ΠΑΕ δεν έμεινε απλά στην εκπροσώπησή της στα εγκαίνια της OPAP Arena αλλά θέλησε να δείξει τον σεβασμό της στην Ένωση και να δώσει τις ευχές της με μια ευγενική χειρονομία.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, απέστειλε 100 κίτρινα τριαντάφυλλα στην ΑΕΚ, σε μια συμβολική κίνηση που δείχνει τον σεβασμό που υπάρχει ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Και αυτός ο σεβασμός δεν χάνεται από τις κόντρες εντός γηπέδου ή τις διαφωνίες, για παράδειγμα σε θέματα διαιτησίας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.