Η επιλογή του Έρλινγκ Χάαλαντ να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσε έκπληξη μιας και για μήνες η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έμοιαζαν να είναι καλύτερα τοποθετημένες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Νορβηγού στράικερ.

Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα «The Times» συγκέντρωσε δηλώσεις του Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ, πατέρα του Νορβηγού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, από το ντοκιμαντέρ «Χάαλαντ: Η Μεγάλη Απόφαση», του νορβηγικού δικτύου Viaplay, στο οποίο ξετυλίγεται όλη η διαδικασία από την αποχώρηση του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ μέχρι την υπογραφή του νεαρού φορ στο σύλλογο της Premier League.

Λίγους μήνες πριν πάρει την τελική απόφασή του, ο Άλφ Ίνγκε Χάαλαντ φαίνεται να μιλά για τις επιλογές που είχε ο γιος του σχετικά με τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρα. «Στην λίστα μας, νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η καλύτερη ομάδα. Η Μπάγερν Μονάχου είναι η δεύτερη. Είχαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης ως νούμερο τρία, την Παρί Σεν Ζερμέν ως νούμερο τέσσερα…», εξήγησε ο πατέρας του, ο οποίος είχε διατελέσει επίσης ποδοσφαιριστής στους «πολίτες».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιλογές εκτός από την ομάδα του Μάντσεστερ στην Premier League, μέχρι και την… Μπαρτσελόνα. «Είχαμε επίσης μερικές αγγλικές ομάδες, εκτός από τη Σίτι, που είναι αρκετά καλές, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι. Επίσης, υπήρχε η Μπαρτσελόνα. Όλες ήταν λίγο πολύ στην ίδια γραμμή… », πρόσθεσε.

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο πρωταγωνιστής, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποκαλύπτει τους λόγους της απόφασής του να υπογράψει στην πρωταθλήτρια της Premier League. «Δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να πάω στον έναν ή στον άλλον σύλλογο ανάλογα με τον προπονητή, αλλά είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο», εξήγησε. Η στιγμή που ο Χάαλαντ αποφάσισε να πάει στη Σίτι, συγκεκριμένα τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, περιγράφεται επίσης αναλυτικά στο ντοκιμαντέρ: «Είναι το καλύτερο αθλητικό πρότζεκτ στον κόσμο αυτή τη στιγμή και είναι εκεί που θα αποδώσω καλύτερα».

Μάλιστα, ο Χάαλαντ περιγράφει ότι αρκετοί από τους παίκτες των «Πολιτών» προσπάθησαν να τον πείσουν μετά τον αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Σίτι στο Champions League το 2021. «Μετά από εκείνο το παιχνίδι, νομίζω ότι 15 άτομα είπαν να έρθω. Στόουνς και Ρούμπεν Ντίας, Γκιντογάν, Φόντεν, Ντε Μπρόινε…», πρόσθεσε.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Άλφ Ίνγκε Χάαλαντ ρωτήθηκε και για τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό του γιου του και την επιθυμία του να αφήσει εποχή όχι μόνο στην Premier League και την Bundesliga, όπως έχει ήδη κάνει, αλλά και σε άλλα πρωταθλήματα. Σε αυτό το θέμα, μάλιστα, ήταν πολύ ξεκάθαρος: «Νομίζω ότι ο Έρλινγκ θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε όλα τα πρωταθλήματα. Μπορεί να μείνει σε αυτά για τρία ή τέσσερα χρόνια το πολύ. Θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, δυόμιση χρόνια στη Γερμανία, δυόμιση χρόνια στην Αγγλία και μετά στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, σωστά;».

Τέλος, αναφερόμενος στους παράγοντες που τον οδήγησαν να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο, ο Νορβηγός επιθετικός της Σίτι, είπε: «Όταν ήμουν παιδί, όπως όλοι, ονειρευόμουν να γίνω ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και να κερδίζω τα προς το ζην. Τώρα το κάνω. Πιστεύω ότι τα χρήματα είναι σημαντικά για όλους, αν και αυτό δεν πρέπει να είναι το κύριο κίνητρο… Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αν μου προσφέρουν 5.000 για να κάνω μια δουλειά και μετά 10.000 για να κάνω το ίδιο, επιλέγεις το δεύτερο, είναι το λογικό…».