Η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων έλαβε τέλος, τα πρωταθλήματα ξαναρχίζουν, ο Σεπτέμβριος φεύγει και ο Οκτώβριος έρχεται και θα κρίνει πολλά για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη Super League 1, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων και συγκεκριμένα αυτών των Αϊτόρ, Μπαρτ Σένκεφελντ και Ρούμπεν Πέρεθ.

Οι πράσινοι μπαίνουν δυνατά στον Οκτώβριο αφού έχουν το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (2/10). Ένα παιχνίδι που αποτελεί ντέρμπι κορυφής όπως δείχνει η βαθμολογία και παράλληλα αποτελεί ένα καλό τεστ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού μέχρι στιγμής έχει κάνει το 5×5 έχοντας παίξει 4 παιχνίδια στη Λεωφόρο, εκτός των οποίων ένα ήταν ντέρμπι (ΑΕΚ). Θα έχει ενδιαφέρον, επομένως, το πώς θα συνεχίσει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, αλλά ενδιαφέρον, μεγάλο, έχει και το τι θα γίνει με τα συμβόλαια που πήγουν.

Από αυτά, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι τα συμβόλαια των Αϊτόρ, Σένκεφελντ και Πέρεθ, ενώ ακολουθούν αυτά των Κουρμπέλη και Πούγγουρα. Οι πράσινοι θέλουν πρώτα να συζητήσουν με τους ξένους για να δουν πώς είναι το κλίμα εκεί και ανάμεσα στους τρεις προαναφερθέντες, η απόλυτη προτεραιότητα, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, είναι ο Αϊτόρ. Ο παίκτης, δηλαδή, για τον οποίο η διοίκηση είναι διατεθειμένη να κάνει τη μεγαλύτερη αύξηση προκειμένου να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια.

Αυτές θα είναι οι προτάσεις

Ο Σένκεφελντ άνοιξε το σκορ στο Παναθηναϊκός - Άρης

Αυτό οι κυπελλούχοι Ελλάδας αναμένεται να το δείξουν με την πρότασή τους. Μια πρόταση που θα προβλέπει ανανέωση του συμβολαίου για άλλα 2 ή 3 χρόνια και παράλληλα σημαντική αύξηση αποδοχών. Μια αύξηση, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η οποία μπορεί να φτάσει και στο 50%. Σημαντική, αν υπολογίσουμε ότι ο Ισπανός εξτρέμ παίρνει 370.000 ευρώ ετησίως με βάση το υπάρχον συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα, σημαντική αύξηση σχεδιάζει η πράσινη ΠΑΕ να προσφέρει και στον Σένκεφελντ, στον οποίο θα προταθεί συμβόλαιο μέχρι το 2026. Και η αλήθεια είναι ότι στις τάξεις του Παναθηναϊκού υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά στις συζητήσεις. Όσο για τον Ρούμπεν Πέρεθ, με δεδομένο και το γεγονός ότι είναι 33 ετών, η πρόταση θα είναι για μονοετές συμβόλαιο, με τα ποσά πάνω-κάτω να είναι τα ίδια. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, τόσο μεγάλη αύξηση όσο αυτή που θα προταθεί σε Αϊτόρ (κυρίως) και Σένκεφελντ.