Η ΑΕΚ μετράει… λεπτό-λεπτό πλέον για τα εγκαίνια της OPAP Arena, του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεθαύριο Παρασκευή (30/9) και ο Δημήτρης Μελισσανίδης φρόντισε να στείλει προσκλήσεις στους προέδρους όλων των ομάδων της Super League 1, με τον Γιάννη Αλαφούζο του Παναθηναϊκού αρχικά να αρνείται και στη συνέχεια να ξαφνιάζει τον πρόεδρο της ΑΕΚ με τη νέα επικοινωνία που είχαν.

Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι πάντα γεγονός ιστορικής αξίας για κάθε ομάδα και ειδικά όταν πρόκειται για ελληνική, αφού στη χώρα μας δεν έχουμε και πολλά σύγχρονα. Η ανέγερση της OPAP Arena, επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό και ευχάριστο γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του και γι’ αυτό ο Μελισσανίδης φρόντισε να καλέσει τους προέδρους των υπόλοιπων ομάδων. Μια όμορφη κίνηση, η οποία συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 για παράδειγμα, όταν είχε εγκαινιάσει το νέο γηπεδό της η Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι είχε προσκαλέσει τους προέδρους των άλλων ομάδων της Serie A. Και είχαν πάει όλοι, για την ιστορία, πλην του Μάσιμο Μοράτι της Ίντερ. Τώρα, εδώ, στην περίπτωση της ΑΕΚ, θα πρέπει να περιμένουμε την Παρασκευή (30/9) για να δούμε πόσοι και ποιοι θα πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αλαφούζος, πάντως, κατάφερε ήδη να ξαφνιάσει τον Μελισσανίδη, μετά την πρόσκληση που του έγινε.

Θέλει να είναι εκεί για ένα σπουδαίο έργο

Πλησιάζουν τα εγκαίνια της OPAP Arena

Αρχικά, λοιπόν, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε απαντήσει αρνητικά στον ομόλογό του της ΑΕΚ. Ο Αλαφούζος έκανε λόγο για ένα προσωπικό θέμα που έχει προκύψει και ενημέρωσε ότι δεν θα καταφέρει να βρεθεί ο ίδιος στην OPAP Arena αλλά θα είναι εκεί αντιπροσωπεία της πράσινης ΠΑΕ. Λίγες ώρες μετά, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν έπειτα από νέα επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες.

Σε αυτή, ο Αλαφούζος είπε στον Μελισσανίδη ότι θέλει πολύ να είναι παρόντας στα εγκαίνια του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Ο διοικητικός ηγέτης των πράσινων συνεχάρη ξανά αυτόν των κιτρινόμαυρων για την ανέγερση του νέου γηπέδου κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο έργο που βοηθάει όχι μόνο την Ένωση αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, δείχνοντας τον δρόμο και για τους υπόλοιπους. Και ένας εξ αυτών είναι… ο ίδιος, ο Παναθηναϊκός δηλαδή, ο οποίος θέλει να προχωρήσει το θέμα της διπλής ανάπλασης.

Ο Αλαφούζος, επομένως, ψάχνει τρόπο για να προσπεράσει το προσωπικό θέμα που έχει προκύψει ώστε να βρίσκεται στην OPAP Arena στα εγκαίνιά της, με τον Μελισσανίδη να είναι απολύτως ικανοποιημένος, αφού για ακόμη μία φορά, σε επίπεδο συλλόγων, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες τους για κάποιον ορισμό διαιτητή ή για κάποια διαιτητική απόφαση…