Η αλλαγή της… φρουράς στους σταρ του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να φαίνεται τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο, αλλά πλέον είναι εμφανής και στα οικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportico», που εξειδικεύεται στα οικονομικά ζητήματα της βιομηχανίας του αθλητισμού, ο Κιλιάν Μπαπέ είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας που δημοσίευσε το «Sportico, με 125 εκατομμύρια δολάρια αναμενόμενα συνολικά έσοδα. Από αυτά, 105 εκατομμύρια αφορούν το συμβόλαιό του με την πρωταθλήτρια Γαλλίας – όπου υπολογίζεται το συνολικό ποσό, δηλαδή κι αυτό που πληρώνουν οι Γάλλοι στην Εφορία – και τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τις συμφωνίες τους με έξι σπόνσορες.

Πίσω του, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, με 113 εκατομμύρια δολάρια (53 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιο και 60 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες), ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, με 110 εκατομμύρια δολάρια (62 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιο και 48 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες).

Στην πρώτη 5άδα βρίσκονται κι ο Νεϊμάρ – ανεβάζοντας τους τρεις τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν στην λίστα των ακριβοπληρωμένων – με τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι μόνον οι Μπαπέ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, ενώ από τον Νεϊμάρ και μετά οι απολαβές των μεγάλων άσων της μπάλας μειώνεται σχεδόν δραστικά, σχεδόν στο ένα τρίτο.

Το top 10 των πιο ακριβοπληρωμένων:

  1. Κιλιάν Μπαπέ Παρί Σεν Ζερμέν 125 εκατ. δολάρια
  2. Κριστιάνο Ρονάλντο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 113 εκατ. δολάρια
  3. Λιονέλ Μέσι Παρί Σεν Ζερμέν 110 εκατ. δοκάρια
  4. Νεϊμάρ Παρί Σεν Ζερμέν 91 εκατ. δολάρια
  5. Μοχάμεντ Σαλάχ Λίβερπουλ 39,5 εκατ. δολάρια
  6. Εντέν Αζάρ Ρεάλ Μαδρίτης 31,3 εκατ. δολάρια
  7. Ανδρές Ινιέστα Βίσελ Κόμπε 30 εκατ. δολάρια
  8. Ραχίμ Στέρλινγκ Τσέλσι 29,4 εκατ. δολάρια
  9. Κέβιν Ντε Μπρόινε Μάντσεστερ Σίτι 29 εκατ. δολάρια
  10. Αντουάν Γκριεζμάν Ατλέτικο Μαδρίτης 27,5 εκατ. δολάρια