Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε και για την Ελλάδα, μπορεί ο Ολυμπιακός να έκλεισε τρεις μεταγραφές την τελευταία μέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι κινήσεις τους σταματούν εδώ, αφού από τον Πειραιά διαρρέουν πως είναι πολύ πιθανές άλλες τρεις μεταγραφές, την ίδια ώρα που κάποιοι παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ βλέπουν τα πράγματα να δυσκολεύουν αρκετά.

Το να κάνεις μεταγραφές την τελευταία μέρα της προθεσμίας δεν είναι και ό,τι καλύτερο επικοινωνιακά, αφού δίνεται η εντύπωση ότι ο σχεδιασμός δεν ήταν και ο καλύτερος. Παράλληλα, το να υπάρχουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είναι καλό ούτε αγωνιστικά, αφού ο προπονητής θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει την ομάδα. Ειδικά όταν ο προπονητής, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον Κάρλος Κορμπεράν, δεν είναι και τόσο έμπειρος.

Παρ’ όλα αυτά, στον Ολυμπιακό δεν επηρεάζονται από όλα αυτά. Και αφού δεν επηρεάζονται, απέκτησαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου τους Χάμες Ροντρίγκες, Σεντρίκ Μπακαμπού, Ντιαντιέ Σαμασέκου και όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν στην απόκτηση ακόμη τριών παικτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι. Ο λόγος, συγκεκριμένα, για τους Παϊτίμ Κασάμι, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Σε ό,τι αφορά τον Κασάμι, υπάρχει ήδη συμφωνία και οι υπογραφές αναμένεται να μπουν τα προσεχή 24ωρα. Σε ό,τι αφορά τον Ελαμπντελαουί, θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στην Ελλάδα και τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη την οριστική απόφασή τους αλλά το βλέπουν θετικά το θέμα. Όσο για τον Πασχαλάκη, οι φήμες τον θέλουν να είναι έτοιμος να υπογράψει διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης

Δυσκολεύουν τα πράγματα για δύο…

Όλες αυτές οι αφίξεις, βέβαια, σημαίνει ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για κάποιους παίκτες που είναι ήδη στο ρόστερ και συγκεκριμένα για δύο. Αρχικά για δύο, γιατί στη συνέχεια θα δυσκολέψουν και για άλλους. Οι πρώτοι δύο, όμως, που βλέπουν το κλίμα να αλλάζει για αυτούς και να γίνεται πιο βαρύ, είναι οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ανδρέας Μπουχαλάκης. Μία μεταγραφή δηλαδή και ένας παίκτης που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα.

Ο Καμαρά δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής όσα έδειχνε με τον Άρη και στον Πειραιά, όπου οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, δεν είναι ικανοποιημένοι. Η απόκτηση του Μπακαμπού, επομένως, θα πρέπει να λειτουργήσει σαν… καμπανάκι για τον Μαυριτανό επιθετικό, ο οποίος θα βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης σύντομα, αν δεν βελτιωθεί. Αν δεν δείξει περισσότερη διάθεση για δουλειά, περισσότερη συγκέντρωση και περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Όσο για τον Μπουχαλάκη, ήταν κακός στο ματς με τη Φράιμπουργκ, όπως είναι κακός γενικά εδώ και καιρό, αφού είναι φανερό ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν επιστρέψει στη δράση ο Χουάνγκ Ίνμπομ και προσαρμοστούν και οι μεταγραφές, θα χάσει θέσεις στις επιλογές του προπονητή. Δεν θα του αρέσει προφανώς, αλλά το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό αυτή τη στιγμή.