Την ώρα που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περιμένουν τις τελευταίες μεταγραφές προκειμένου να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι άνθρωποι του συλλόγου ενθουσιάζονται με έναν πιτσιρικά Αιγύπτιο επιθετικό, ονόματι Μπιλάλ Αμπντελραχμάν, ο οποίος τρέλανε κόσμο βάζοντας 5 γκολ στο 8-0 της U19 των πράσινων επί της αντίστοιχης της Σλάβια Σόφιας στο Youth League.

Το Youth League είναι το αντίστοιχο Champions League των πιτσιρικάδων και είναι μια διοργάνωση που δεν ενθουσιάζει και πολύ τους οπαδούς των ομάδων. Κι όμως, αυτοί του Παναθηναϊκό έχουν ακόμη έναν λόγο, αν το θέλουν, για να στηρίζουν με την παρουσία τους την U19 του συλλόγου ή και την ομάδα Β πλέον. Και αυτός ο λόγος είναι ένας 18χρονος Αιγύπτιος που δείχνει συνεχώς το ταλέντο του. Αυτό το ταλέντο, στο οποίο πρώτος από όλους πίστεψε ο Νίκος Νταμπίζας.

Αυτός ήταν που τον είχε πάρει στους πράσινους, για τα τμήματα υποδομής, όταν ήταν τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ. Ο τότε 15χρονος Μπιλάλ είχε έρθει στην Ελλάδα για ένα τουρνουά πιτσιρικάδων με την Μοκαουλούν, στην οποία αγωνιζόταν και η οποία τελικά είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Οι εμφανίσεις του έδειχναν ότι είχε μέλλον και ο Νταμπίζας τον είχε πιστέψει και έπεισε τον μάνατζερ του παίκτη.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2020 ο Αμπντελραχμάν ήρθε στην Ελλάδα για να ντυθεί στα πράσινα και από τότε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική: Αρχικά στην U17 των πράσινων, μετά στην U19 και πέρυσι πρωτάθλημα με την U19, με τον ίδιο να βάζει 21 γκολ σε 20 παιχνίδια. Επιδόσεις που εξηγούν και το γιατί πήρε… προαγωγή και για τη Β ομάδα του συλλόγου, έχοντας 5 συμμετοχές (με μία ασίστ) στην περσινή Super League 2.

Το είδωλο Σαλάχ και η… μάχη Αιγύπτου – Γαλλίας

Στον Παναθηναϊκό, φυσικά, κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ταλέντο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξή του. Για τον Σέρβο προπονητή, επομένως, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι πέτυχε 5 γκολ στο 8-0 επί της U19 της Σλάβια Σόφιας. Ο νεαρός Αιγύπτιος βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του, ενώ ονειρεύεται να κάνει μια καριέρα ανάλογη του Μοχάμεντ Σαλάχ. Του συμπατριώτη του και ινδάλματός του, δηλαδή. Προς το παρόν, πέραν της καταγωγής, το μόνο κοινό που έχουν είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν από την ίδια ομάδα, την Μοκαουλούν.

Από εκεί και πέρα, το τι επιφυλάσσει το μέλλον δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Το γεγονός, πάντως, ότι γίνεται μάχη ανάμεσα σε Αίγυπτο και Γαλλία για το ποια από τις δύο θα έχει δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί στις εθνικές ομάδες, μάλλον επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχει πολύ ταλέντο. Ο ίδιος προτιμάει την Αίγυπτο, όχι μόνο επειδή έχει αδυναμία στον πατέρα του αλλά και λόγω Σαλάχ, αλλά η Γαλλία, από όπου κατάγεται η μητέρα του, εξακολουθεί να τον διεκδικεί.

Την τελική απόφαση, προφανώς, θα την πάρει ο ίδιος και στον Παναθηναϊκό, είναι η αλήθεια, δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το τι θα επιλέξει. Τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το να παραμείνει πράσινος και μετά το 2024, όταν και λήγει το υπάρχον συμβολαιό του, παρά το ενδιαφέρον που ήδη έχουν εκφράσει ευρωπαϊκές ομάδες και κυρίως από τη Γαλλία.