Τι κι αν έχει «πατήσει» πλέον τα 35; Η κλάση και η ποιότητα του Λιονέλ Μέσι χρόνια δεν… κοιτά με τον Αργεντινό να πιάνει άλλες δύο κορυφές του Champions League στον εκτός έδρας αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μακάμπι Χάιφα το βράδυ της Τετάρτης (14/9) που έληξε με τους Παριζιάνους νικητές με σκορ 3-1.

Ο Μέσι «σάλπισε» την αντεπίθεση των Παριζιάνων με το γκολ που σημείωσε στο 37′ ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο 69′ έβγαλε την ασίστ προς τον Μπαπέ για το 2-1 της γαλλικής ομάδας. Πλέον, έχει 16 ασίστ μέσα στο 2022, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη που αγωνίζεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πριν την έναρξη του ματς, πάντως, έγινε viral το πώς τον υποδέχθηκαν τέσσερα παιδιά στο γήπεδο της Μακάμπι Χάιφα, όταν βγήκε η 11άδα της Παρί Σεν Ζερμέν στον αγωνιστικό χώρο. Όταν τον είδαν αδιαφόρησαν για τους άλλους αστέρες της ομάδας και είχαν μάτια μόνο για εκείνον κι έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν.

Με το τέρμα που σημείωσε, ωστόσο, ο Αργεντινός (που έφτασε τα 126 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε 156 συμμετοχές) βρήκε δίχτυα για 18η σερί σεζόν όντας ο κορυφαίος παίκτης στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Παράλληλα, σκόραρε απέναντι σε 39ο διαφορετικό αντίπαλο στο Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πετύχει γκολ απέναντι σε 38 διαφορετικές ομάδες.

Αυτή τη σεζόν, ο Λιονέλ Μέσι μετράει τέσσερα γκολ κι έξι ασίστ σε επτά συμμετοχές με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και μοιάζει… αναγεννημένος σε σύγκριση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο που ήταν σκιά του εαυτού του και η… χειρότερή του αφότου έγινε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ Equipe», η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν είναι σίγουρη ότι ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να συνεχίσει ν’ αποδίδει σ’ αυτό το επίπεδο και τα επόμενα χρόνια. Θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2023 για δύο ακόμη χρόνια.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, πάντως, έστειλε το μήνυμα στους παράγοντες του συλλόγου πως αυτή την στιγμή δεν θέλει να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα και είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με την Παρί Σεν Ζερμέν και περιμένει μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που έχουν μεταφέρει και άτομα του περιβάλλοντός του στα στελέχη της Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα κι ο προπονητής (κι άλλοτε συμπαίκτης του) Τσάβι Ερνάντεθ ήδη έχουν αρχίσει τις προσπάθειες να διορθώσουν τη σχέση που χάλασε το καλοκαίρι του 2021 όταν δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιό του και αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα της καρδιάς του.