Το σενάριο που ήθελε την Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία να θέτουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 έρχεται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο από τους Times, οι οποίοι προαναγγέλουν την επισημοποίηση της προσεχείς εβδομάδες και αναφέρονται και στην… αγαπημένη υποψηφιότητα της UEFA.

Όπως αναφέρει το έγκυρο βρετανικό Μέσο, η κοινή υποψηφιότητα των τριών χωρών θα πρέπει να θεωρείται (σχεδόν) δεδομένη και τις προσεχείς εβδομάδες αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μάλιστα, αν όντως οι Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία αναλάβουν από κοινού τη διεξαγωγή του Μουντιάλ το 2030, τότε αυτό θα διεξαχθεί και πάλι -όπως και αυτό που θα γίνει στο Κατάρ σε δύο μήνες- χειμώνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

Οι Times, μάλιστα, δεν μένουν σε αυτό, αλλά δίνουν και συνέχεια στο όλο θέμα, αφού υποστηρίζουν ότι η UEFA προτίθεται να στηρίξει την κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας, με τη FIFA όμως να μην έχει και τόσο καλές σχέσεις με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον τελευταίο χρόνο. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, έχει άριστες σχέσεις με τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.