Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα παραμείνει κανονικά στην ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι 100% εντάξει στο χώρο του κέντρου και αυτός είναι και ο λόγος που στοχεύει στην απόκτηση δύο παικτών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση τι ακριβώς θέλει.

Αν δεν υπήρχε το έντονο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Αλεξανδρόπουλο, με αποτέλεσμα να ανεβάσει την πρότασή της και να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των πράσινων, η μεταγραφική καμπάνια των κυπελλούχων Ελλάδας μάλλον θα είχε ολοκληρωθεί πλέον. Ο νεαρός χαφ, όμως, θα μετακομίσει στη Λισαβόνα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες για τον Παναθηναϊκό. Εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τη μεσαία γραμμή, όπου είναι απαραίτητο πλέον να υπάρξει ενίσχυση. Τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά.

Οι πράσινοι έχασαν έναν από τους καλύτερους χαφ που είχαν, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να περιμένει ότι θα αντικατασταθεί. Ο κόσμος που αν αποφάσιζε ο ίδιος, δεν θα πουλούσε τον Αλεξανδρόπουλο. Μπροστά σε μια τέτοια πρόταση, όμως, η ΠΑΕ δεν μπορούσε να πει «όχι». Και αυτό, φυσικά, το καταλαβαίνει και ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν έθεσε κανένα βέτο. Περιμένει, όμως, ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα υποδεχθεί, ιδανικά, όχι έναν αλλά δύο χαφ στο Κορωπί.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ένας έτοιμος και ένας με προοπτική

Ο στόχος του Παναθηναϊκού, επομένως, είναι να κάνει δύο μεταγραφές για το κέντρο, με τον Γιοβάνοβιτς να έχει ξεκαθαρίσει τι θα ήταν ιδανικό: Ένας έτοιμος που θα μπορεί να πάρει θέση βασικού και ένας με προοπτική για το μέλλον. Το καλύτερο σενάριο για τους πράσινους είναι να καταφέρουν να κάνουν και τις δύο μεταγραφές. Αν όχι, τότε θα πάνε για τον βασικό, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Όσο για ονόματα; Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα, αν και υπήρξαν επαφές με διάφορους παίκτες/μάνατζερ τις τελευταίες μέρες. Στην ΠΑΕ, πάντως, είναι σίγουροι ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Και ότι το κλίμα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα παραμένει το ίδιο καλό στις τάξεις των οπαδών.