Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Serie A, η Γιουβέντους επισκέφθηκε το «Λουίτζι Φεράρις» για ματς με τη Σαμπντόρια και

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και επιχείρησαν να επιβληθούν από νωρίς βγαίνοντας στην επίθεση. Μάλιστα, απείλησαν και πρώτοι. Με τον Λέρις άγγιξαν το 1-0, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» τη Γιουβέντους που απάντησε στο 15′. Ο Χουάν Καουδράδο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τη βάλει μπροστά στο σκορ. Ο Κολομβιανός έκλεψε την μπάλα εφόρμησε στην περιοχή και το σουτ του το σταμάτησε ο αντίπαλος κίπερ Άουντερο σε δύο χρόνους.

Η Γιουβέντους συνέχισε να ψάχνει το γκολ στη διάρκεια του πρώτου μέρους αν και η αποτελεσματική άμυνα της «Σαμπ» δεν της επέτρεψε να κάνει πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν καλύτερη και κυριάρχησε, αλλά και πάλι της έλειπε το… κάτι παραπάνω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Κι όταν τελικά το βρήκε στο 66′ κι ο Αντριάν Ραμπιό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ δεν μέτρησε αφού ήταν οφσάιντ ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, που έδωσε την ασίστ, στην αρχή της φάσης.

Έπειτα η κούραση κυρίευσε τους «μπιανκονέρι» και με τους γηπεδούχους ικανοποιημένους με την ισοπαλία το ματς έσβησε στο 0-0 για την πρώτη απώλεια βαθμών της Γιούβε στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα.

Νίκησε και πάλι η Ρόμα

Νωρίτερα, η Ρόμα πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Serie A καθώς ξεπέρασε με 1-0 την Κρεμονέζε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Οι «τζαλορόσι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και έκαμψαν την αντίσταση της αντιπάλου με την κεφαλιά του Κρις Σμόλινγκ στο 65ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο τόσο πριν όσο και μετά το μοναδικό γκολ που σημείωσε είχε καλές ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχο.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η ατυχία «χτύπησε» και πάλι την πόρτα της Ρόμα. Ο Νικολό Τζανιόλο, λιγότερο από 24 ώρες μετά το κάταγμα κνήμης του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο και αποχώρησε με φορείο λίγο πριν το ημίχρονο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ίσως αυτή η αναποδιά να επισπεύσει την απόκτηση του ελεύθερου στράικερ Αντρέα Μπελότι.