Η εθνική Ελλάδας μπάσκετ έκλεισε με 3/3 το τουρνουά Ακρόπολις. Νίκησε με 89-80 την Τουρκία στο κλειστό του «ΟΑΚΑ» με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Έτσι, η «γαλανόλευκη» κατέκτησε τη… διοργάνωσή της για 18η φορά στην ιστορία της.

Χωρίς τον αδερφό του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έμεινε εκτός για δεύτερο συνεχόμενο ματς εξαιτίας μυϊκού σπασμού στη μέση, αλλά και με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη να απουσιάζουν, ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσε πρόσωπα και σχήματα σε ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα σε μια ταλαντούχα ομάδα.

Σε αυτό το περιβάλλον και μπροστά σε 18.000 θεατές, ο Κώστας Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε σε κορυφαίο κυριαρχώντας και στις δύο ρακέτες από την έναρξη του αγώνα που είχε εντυπωσιακό ρυθμό. Ολοκλήρωσε το ματς με double-double έχοντας 19 πόντους και 13 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κώστας Παπανικολάου, με 13 πόντους 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την πλευρά της Τουρκίας, ο άσος των Φιλαδέλφεια 76ερς, Φουρκάν Κορκμάζ, ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους και δέκα ασίστ, ενώ ο Τζέντι Οσμάν είχε 17 πόντους κι έξι ριμπάουντ.

Η Ελλάδα είχε μικρότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της σε σύγκριση με άλλα φιλικά, αλλά και παράλληλα έδειξε πως έχει την κατάλληλη νοοτροπία να κυνηγήσει και να πάρει ένα ματς όταν αυτό… στραβώνει.

Να αναφέρουμε, δε, πως η αναμέτρηση δεν έμοιαζε και πολύ με… φιλική με τον κόουτς της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές, ενώ και οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιξαν αρκετά σκληρά, αν και εντός ορίων του fair play.

Η Τουρκία έβαλε δύσκολα στη «γαλανόλευκη» και προπορεύθηκε στο σκορ σε μεγάλα διαστήματα, αλλά στην 4η περίοδο το ελληνικό συγκρότημα έπαιξε αποτελεσματική άμυνα και έκανε τις σωστές επιλογές στην επίθεση «γυρνώντας» την εις βάρος του κατάσταση. Η απόδειξη ήταν το επί μέρους 26-11 στη συγκεκριμένη περίοδο.

Πλέον, η εθνική Ελλάδας μπάσκετ στρέφει το βλέμμα της στα παιχνίδια με Βέλγιο και Σέρβια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά στο Eurobasket που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 20-28, 21-26, 26-11