Ικανοποιημένος κι… ανακουφισμένος μετά την πρόκριση «θρίλερ» του Ολυμπιακού στα πέναλτι κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ήταν ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Κάρλος Κορμπεράν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προκρίθηκαν στα play off του Europa League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού (18-25/8 τα παιχνίδια) κι εξασφάλισαν την παρουσία τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μιας και σε περίπτωση που αποκλειστούν από την πρωταθλήτρια Κύπρου, θα παίξουν σε γκρουπ του Europa Conference League, με τον Ισπανό τεχνικό να κάνει ιδιαίτερη μνεία στη δύναμη που έδειξε συνολικά ο Ολυμπιακός ως ομάδα μέσα στο γήπεδο.

«Πριν από το παιχνίδι είπα πως η δύναμη θα ήταν το κλειδί του αγώνα. Όταν παίζεις κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες, όπως η κούραση, αλλά η ομάδα απέδειξε πως είχε τη δύναμη για να τα ξεπεράσει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να δουλέψουμε, στόχος είναι η πρόκριση στο Europa, για αυτό ήρθα στο σύλλογο. Πολλές φορές οι αλλαγές βγαίνουν, κάποιες άλλες όχι αλλά πάντα είναι απαραίτητες. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες» τόνισε αρχικά ο Κορμπεράν και πρόσθεσε:

«Είναι αλήθεια πως κάποιες στιγμές επειδή ο αντίπαλος ανέβαζε την επίθεσή του φαινόταν σα να παίζουμε με έξι αμυντικούς. Μετά αλλάξαμε και βάλαμε παίκτη στο κέντρο για να ανέβουμε ψηλά, αλλά δε το καταφέραμε και δεχθήκαμε γκολ για αυτό λέω πως έχουμε πολλά να δουλέψουμε. Πρέπει να δουλέψουμε στις στημένες φάσεις, από κάθε φάση του αντιπάλου υποφέραμε και θα δουλέψουμε πάνω και σε αυτό» τόνισε.

Γιώργος Μασούρας: «Πεισμώσαμε και δεν μάσησε κανείς μας»

Στο γεγονός ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό πείσμωσαν μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα και αν και δύσκολα, επιβραβεύτηκε η προσπάθειά τους στα 120 λεπτά και έτσι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση επί της Σλόβαν στα play offs του Europa League στάθηκε με το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μασούρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» στην Cosmote TV:

«H πρόκριση ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση. Όλοι έδωσαν το 100% για να έρθει αυτή η πρόκριση, θα αλλάξει η ψυχολογία μας.

Προσπάθησα να βάλω περισσότερη δύναμη στο πέναλτι, να το ρίξω στη γωνία για να μπει γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, προχωράμε, όλο αυτό το διάστημα αξίζαμε περισσότερα πράγματα και σήμερα επιβραβεύτηκε η προσπάθειά μας στα 120 λεπτά.

Βγάζω το καπέλο σε όλα τα παιδιά που από την πρώτη στιγμή δεν μάσησε κανένας, σηκώσαμε κεφάλι, πεισμώσαμε γιατί δεν γίνεται σαν Ολυμπιακός να δέχεσαι ντροπιαστικούς αποκλεισμούς».