Η Μαρία Σάκκαρη θα αναμετρηθεί με την Σλόαν Στέφενς στο δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις του Τορόντο στον Καναδά. Η Αμερικανή ξεπέρασε το εμπόδιο της Σοφία Κένιν (2-1 σετ) κι έκλεισε… ραντεβού με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Στέφενς ήταν το φαβορί πριν από την έναρξη του ματς με την Κένιν και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά φτάνοντας, πάντως, δύσκολα στη νίκη ενώ η αναμέτρησή τους διεκόπη για σημαντικό χρονικό διάστημα εξαιτίας της βροχής που έπεσε στην πόλη του Καναδά.

Πήρε την πρόκριση, όμως, κι απέναντί της θα βρει τη Μαρία Σάκκαρη με το ματς να είναι προγραμματισμένο a priori για τα ξημερώματα της Τετάρτης και όχι πριν από τις 03:15. Αυτή, μάλιστα, θα είναι και η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν.

Η Ελληνίδα σταρ είναι αποφασισμένη να αποδώσει σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με το τουρνουά του Σαν Χοσέ την περασμένη εβδομάδα όπου και αποκλείστηκε από την Σέλμπι Ρότζερς. Θεωρητικά, έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Στέφενς, νούμερο 59 της παγκόσμιας κατάταξης.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το τουρνουά χρησιμεύει και ως προετοιμασία για την Μαρία Σάκκαρη ενόψει της συμμετοχής της στο US Open, το τελευταίο Grand Slam τουρνουά της σεζόν, που θα αρχίσει στο τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πρέπει να περιμένει για να μάθει τον αντίπαλό του στο τουρνουά του Μόντρεαλ. Ο Έλληνας άσος ανέμενε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης το νικητή του ζευγαριού Ούγκο Γκαστόν-Τζακ Ντρέιπερ, αλλά το ματς διεκόπη.

Εκείνη τη στιγμή ο Ντρέιπερ είχε πάρει ήδη το πρώτο σετ, ενώ ο Γκαστόν βρισκόταν μπροστά στα games του δεύτερου με 3-2. Η βροχή, όμως, μετέτρεψε το court σε… πισίνα και ήταν αδύνατο να συνεχιστεί το ματς. Αυτό θα συμβεί σήμερα εκτός απροόπτου κι έτσι ο «Στεφ» θα μάθει κόντρα σε ποιον θα κάνει πρεμιέρα στο πολύ σημαντικό τουρνουά που παράλληλα θα τον βοηθήσει να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό ενόψει και του US Open.