Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη βάλει μπροστά τη… μηχανή της πειθούς για να καταφέρει την πολυπόθητη επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στο «Καμπ Νόου». Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας, «Catalunya Radio», κι ο Αργεντινός παρουσιάζεται ανοικτός.

Το «Catalunya Radio», λοιπόν, αποκάλυψε ότι η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει έρθει σε επαφή με το περιβάλλον του Αργεντινού και πρότεινε να συζητήσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο… σπίτι του και να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα «μπλαουγκράνα» και παίζοντας στην La Liga.

Γι’ αυτή την ιδέα έχουν μιλήσει δημοσίως το τελευταίο διάστημα τόσο ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, κι ο προπονητής Τσάβι Ερνάντεθ. Ο Λαπόρτα, μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ίδιος νιώθει υποχρεωμένος προς τον Λιονέλ Μέσι γιατί τον απογοήτευσε που δεν κατάφερε να τον κρατήσει στην ομάδα εξαιτίας των υπέρογκων χρεών του κλαμπ.

Ο 35χρονος Αργεντινός έχει συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το καλοκαίρι του 2023, αλλά στην συμφωνία του με το γαλλικό κλαμπ υπάρχει η οψιόν επέκτασης της συνεργασίας για ακόμη έναν χρόνο. Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό ανέφερε ό,τι ένιωσε σα να ξεριζώθηκε όταν έφυγε από την Μπάρτσα. Παράλληλα, το περιβάλλον του διέρρεε ότι έχουν «γκρεμιστεί» όλες οι… γέφυρες με την διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Η πλευρά του Μέσι περιμένει να επικοινωνήσει μαζί με τον Αργεντινό σούπερ σταρ ο Τζουάν Λαπόρτα ώστε να αρχίσει να κλείνει η πληγή που άνοιξε πριν από ένα χρόνο σήμερα με τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου να λέει «αντίο» στην αίθουσα Τύπου του «Καμπ Νόου» μέσα σε λυγμούς.

Ο Μέσι θα ζυγίσει τις επιλογές του και θα σκεφτεί το επόμενο βήμα της καριέρας του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που θα διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και με την εθνική Αργεντινής. Αυτό, άλλωστε, θα είναι εκτός απροόπτου το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.