Έχουν περάσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Βραζιλία από το μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 (ΝΕΤ) θα παλέψουν για μια θέση στα ημιτελικά…

Οράνιε ενταντίον Σελεσάο. Σχολή Ευρώπης ενάντια σε σχολή Λατινικής Αμερικής. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς το μεγάλο από όλες τις απόψεις και τα γούστα, απογευματινό παιχνίδι ανάμεσα στην Ολλανδία και την Βραζιλία στο «Πορτ Ελίζαμπεθ» (ΝΕΤ, 17:00) για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαικ έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και επιθυμεί να φτάσει στην «τετράδα» έπειτα από 12 συναπτά έτη βλέποντας συνάμα το πρώτο της τρόπαιο μετά από τους χαμένους τελικούς του 1974 και του 1978 αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «τουλίπες» δεν έχουν τραυματίες ή παίκτες τιμωρημένους ενώ πιθανότατα τόσο το σύστημα όσο και η διάταξη των «οράνιε», δεν θα αλλάξει.

Στον αντίποδα, η πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου, Βραζιλία, θα παραταχθεί με ορισμένα προβλήματα μιας και ο Ραμίρες είναι τιμωρημένος, ο Ελάνο παραμένει ακόμη τραυματίας ενώ Μέλο και Μπαπτίστα δεν έχουν ξεπεράσει απολύτως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.
Παράλληλα, Κακά, Ζουάν και Λουίς Φαμπιάνο βρίσκονται στο όριο καρτών.

Η παράδοση

Συνολικά εννέα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο αποψινοί μονομάχοι με την Βραζιλία να αριθμεί τρεις νίκες έναντι δύο των «οράνιε» με τέσσερα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.
Επιπρόσθετα, αμφότεροι έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε Μουντιάλ τρεις φορές. Το 1974 Η Ολλανδία επικράτησε με 2-0, το 1994 η Βραζιλία νίκησε με 3-2 στα προημιτελικά ενώ το 1998 στην τελευταία «σύγκρουση» οι «καριόκας» νίκησαν με 4-2 (1-1, κανονική διάρκεια) στα πέναλντι και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.
Πιθανές συνθέσεις
Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Χέιτιγνκα, Ματάισεν, Βαν Μπρόνχοστ, Βαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάουτ και Φαν Πέρσι.

Βραζιλία: Σέζαρ, Μαικόν, Λούσιο, Μπαστός, Ζουάν, Ζοσουέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Κακά, Ρομπίνιο και Λουίς Φαμπιάνο.

Πηγή: gazzetta