Αν υπάρχει ένα πράγμα που διαβάζουν και ακούν συνεχώς, από την αρχή του καλοκαιριού κι έπειτα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι ότι η ομάδα τους θα κάνει την οικονομική υπέρβαση για την απόκτηση επιθετικού και τα όσα λένε σε Νορβηγία και Σουηδία μοιάζουν με επιβεβαίωση αυτού.

Οι πράσινοι, ως γνωστόν, έχουν ανοιχτά διάφορα μεταγραφικά μέτωπα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως είναι επίσης γνωστό, δεν βιάζεται. Όχι ότι δεν θα ήθελε να ολοκληρωθούν όλες οι μεταγραφές άμεσα, ποιος προπονητής θα έλεγε «όχι» σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν βιάζεται υπό την έννοια πως θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για τις επιλογές που θα γίνουν. Για τους παίκτες που θα αποκτηθούν. Και ειδικά για τον επιθετικό, αφού η δική του απόδοση, τα δικά του γκολ θα επιβραβεύουν ή θα… χαντακώνουν την ομάδα, το παιχνίδι της.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, επομένως, να δούμε ποιος θα είναι ο φορ που θα επιλέξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως έχει ενδιαφέρον και το σενάριο που κυκλοφόρησε σε Νορβηγία – Σουηδία και στο οποίο δίνει συνέχεια ελληνικό μέσο και συγκεκριμένα το sdna.gr. Σενάριο το οποίο συνδέει τους κυπελλούχους Ελλάδας με τον καλύτερο σκόρερ του νορβηγικού πρωταθλήματος, με τον επιθετικό που είναι πίσω από τον απίθανο Έρλινγκ Χάαλαντ στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Μάλμε και ο Μπερίσα των 2 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφερε η ιστοσελίδα, η σουηδική Μάλμε επικοινώνησε με τη νορβηγική Βίκινγκ, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της για τον Βέτον Μπερίσα και καταθέτοντας δύο προτάσεις: Η πρώτη στο 1,2 εκατ. ευρώ, η δεύτερη στο 1,4 εκατ. ευρώ. Προτάσεις, όμως, που απορρίφθηκαν από τη Βίκινγκ, η διοίκηση της οποίας είπε στους Σουηδούς ότι έχει καλύτερη πρόταση από Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα, συμπληρώνει το sdna.gr, η αναζήτηση οδήγησε στον… Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι, επομένως, είναι η ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον 28χρονο Μπερίσα, οι γονείς του οποίου είναι από το Κοσυφοπέδιο αλλά ο ίδιος μεγάλωσε στη Νορβηγία και είναι, όπως προαναφέρθηκε, διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας. Δεν θα μπορούσε να μην είναι, άλλωστε, από τη στιγμή που πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ στο εγχώριο πρωτάθλημα με 20 γκολ, πρόπερσι έβαλε 16 ενώ φέτος έχει ήδη 8 σε 12 αγώνες και είναι στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.

Αν όλα αυτά είναι θετικά, το αρνητικό είναι ότι στο παρελθόν δοκίμασε δύο φορές την τύχη του εκτός Νορβηγίας, με τη Γκρόιτερ Φιρτ στη Γερμανία τη διετία 2015-17 και με τη Ραπίντ Βιέννης στην Αυστρία τη διετία 2017-19, χωρίς να τα πάει και τόσο καλά. Θα του δώσει ο Παναθηναϊκός τη δυνατότητα να δοκιμάσει και μια τρίτη με την ελπίδα να είναι και η… φαρμακερή; Οι Νορβηγοί λένε ότι η Βίκινγκ θέλει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσει, ποσό που είναι αμφίβολο αν είναι διατεθειμένοι ή αν έχουν την άνεση να δώσουν οι πράσινοι, όσο κι αν θέλουν να κάνουν την υπέρβαση για τη μεταγραφή του επιθετικού που ψάχνουν…