Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία γνωρίζοντας φιλική ήττα από τη Σάλτσμπουργκ με 3-1, σκορ με το οποίο είχε χάσει και από την Αρμίνια Μπίλεφελντ μία μέρα νωρίτερα, με τους ανθρώπους του, αλλά και τους οπαδούς του, να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα της ομάδας, όπως είπε και ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, όπως έχει αναφερθεί και πριν ένα 10ήμερο, για τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ένα καλοκαίρι στο οποίο ο προπονητής των Πειραιωτών δεν αισθάνεται άνετος, χαλαρός ή πιο δυνατός από ποτέ λόγω της κατάκτησης του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος πριν λίγους μήνες, αλλά πίεση. Μεγάλη πίεση. Και ο λόγος για αυτή την πίεση είναι η κλήρωση με τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και κυρίως το γεγονός ότι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρείται… παραπάνω και από υποχρεωτική η παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για τον Πορτογάλο προπονητή, επομένως, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ούτε σε κάποια μεταγραφική εισήγησή του, ούτε φυσικά στην προετοιμασία της ομάδας, στον τρόπο δουλειάς ώστε να είναι έτοιμη αρχικά για τις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς και στη συνέχεια με τις υπόλοιπες ομάδες. Και μπορεί μέχρι τότε να υπάρχει χρόνος, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μόνο προβληματισμό προκαλεί στους οπαδούς του ή στους ανθρώπους του κλαμπ και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς

Καμία βελτίωση, τα ίδια λάθη…

Καταρχάς, το πρώτο καμπανάκι για τους ερυθρόλευκους είναι το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι από φιλικό σε φιλικό. Προφανώς και τα παιχνίδια της προετοιμασίας δεν είναι τα πιο αξιόπιστα, αφού οι προπονητές κάνουν δοκιμές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι δεν υπάρχει βελτίωση από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Η εικόνα των Πειραιωτών δεν είναι καλή και το γεγονός ότι κάνουν ανα διαστήματα κάποια σωστά πράγματα μέσα στο ματς, δεν καλύπτει το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει λίγο… χαμένη.

Αυτό το επιβεβαιώνει, άλλωστε, ο δεύτερος λόγος για αυτόν τον προβληματισμό, όπως είπε και ο Κώστας Νικολακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: Ο Ολυμπιακός βάζει γκολ και 10-15 λεπτά μετά… τρώει κιόλας. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί προς το τέλος της φετινής σεζόν, όταν ουσιαστικά η μάχη του πρωταθλήματος είχε κριθεί και η ομάδα είχε χαλαρώσει. Αυτό, ας πούμε, αποτελούσε μια δικαιολογία τότε. Τώρα όμως; Ο Ολυμπιακός έβαζε γκολ στα φιλικά και 10-15 λεπτά μετά δεχόταν και ένα, παρουσιάζοντας το ίδιο πρόβλημα με το τέλος της σεζόν.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί, κατέληξε ο Νικολακόπουλος, και για την αδυναμία της ομάδας στο να φτιάξει ευκαιρίες. Με τη Σάλτσμπουργκ, για παράδειγμα, πλην του γκολ, οι ερυθρόλευκοι είχαν μόνο μία άλλη μεγάλη φάση. Αυτή με τον Μασούρα, ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας. Και γενικά για τον Έλληνα άσο υπάρχει, επίσης, προβληματισμός, γιατί από εκεί που δεν έχανε καμία ευκαιρία, τώρα δυσκολεύεται πάρα πολύ να σκοράρει, ακόμη κι όταν το γκολ μοιάζει σίγουρο…