Μπορεί η Premier League, όπως και όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να έχει ολοκληρωθεί, αλλά μια κίτρινη κάρτα στα τελευταία λεπτά του αγώνα Λιντς – Άρσεναλ τον περασμένο Δεκέμβριο τη διατηρεί στο προσκήνιο, αφού γίνεται έρευνα από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων της Βρετανίας.

Η αναμέτρηση στο «Ελαντ Ρόουντ» είχε λήξει με την ομάδα του Λονδίνου να παίρνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-1 αλλά ένας παίκτης της και συγκεκριμένα ο Γκρανίτ Τζάκα έχει τώρα μπλεξίματα. Γιατί; Επειδή στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 86′ είχε πάρει κίτρινη κάρτα και, όπως έγινε γνωστό μετά, στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού υπήρξαν πονταρίσματα ύψους 52.000 λιρών ότι θα γίνει αυτό.

Πρακτορεία στοιχημάτων προχώρησαν σε καταγγελία προς την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφού θεώρησαν ασυνήθιστο αυτό που έγινε και τελικά το θέμα το ανέλαβε η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων της Βρετανίας, η οποία θα κάνει ανεξάρτητη έρευνα, πέρα από αυτή της ομοσπονδίας, προκειμένου να διαπιστώσει αν εμπλέκεται ο παίκτης της Άρσεναλ στη συγκεκριμένη υπόθεση.