Ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του, στο φινάλε του δεύτερου σετ του ημιτελικού του Ρολάν Γκαρός με τον Ράφα Ναδάλ, τον οδήγησε στο χειρουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί η «ζημιά» που υπέστη στους συνδέσμους της ποδοκνημικής.

Ο Γερμανός πρωταθλητής και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, υποβλήθηκε σε επέμβαση την Τρίτη (7/6) κι αμέσως μετά δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία του απ’ το κρεβάτι του δωματίου στην κλινική που νοσηλεύεται, μαζί με ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε πως η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη και πως ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στα courts όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Όλοι έχουμε το δικό μας ταξίδι στη ζωή. Αυτό είναι μέρος του δικού μου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθώ στο Νο 2 στο ranking που είναι ρεκόρ καριέρας για μένα, όμως αυτό το πρωί αναγκάστηκα να υποβληθώ σε επέμβαση.

Μετά από περαιτέρω εξέταση στην Γερμανία, λάβαμε την επιβεβαίωση πως και οι τρεις πλάγιοι σύνδεσμοι στον δεξιό μου αστράγαλο είχαν σχιστεί.

Για να επιστρέψω στον ανταγωνισμό το συντομότερο δυνατό, να διασφαλίσω πως όλοι οι σύνδεσμοι επουλώνονται σωστά και για να ανακτήσω την πλήρη σταθερότητα στον αστράγαλό μου, η χειρουργική επέμβαση ήταν η καλύτερη επιλογή.

Η αποθεραπεία μου ξεκινάει τώρα και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ» έγραψε ο Ζβέρεφ και στην ανάρτησή του συμπληρώνοντας πως «…συνεχίζω να λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες, που για μία ακόμα φορά με υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια μίας τόσο δύσκολης στιγμής» ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Instagram.

Ο αδερφός του Ζβέρεφ, Μίσα, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η παρουσία στο Γουίμπλεντον είναι «εκτός συζήτησης» για τον 25χρονο πρωταθλητή, καθώς ξεκινάει στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου, ενώ θα δώσει… μάχη με τον χρόνο για να είναι έτοιμος στο US Open στις 29 Αυγούστου.