Στους πρώτους δύο γύρους του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε… 7,5 ώρες για να νικήσει αν και οι αντίπαλοι ήταν εύκολοι, οπότε στον αγώνα με τον Μίκαελ Ίμερ για τον 3ο γύρο μπήκε όπως έπρεπε και καθάρισε μέσα σε 1 ώρα και 32 λεπτά με 3-0 σετ τον Σουηδό, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Χόλγκε Ρουν ή Γκαστόν.

Ο στόχος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα είναι να φτάσει ως το τέλος του Roland Garros, όπως έκανε και πέρυσι, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του στους «16». Εκεί όπου βρίσκεται έπειτα από μια εύκολη νίκη επί του Ίμερ, ο οποίος δεν κατάφερε να τον προβληματίσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Μια αναμέτρηση που άρχισε με τον Σουηδό να κρατάει αρχικά το σερβίς και να προηγείται με 2-1 στα games, αλλά κάπου εκεί ήρθε η αντεπίθεση του Τσιτσιπά, ο οποίος δεν έχασε άλλο game, έκανε όσα break χρειάστηκε και πήρε το πρώτο σετ με 6-2, κάνοντας το 1-0.

Όσο για το δεύτερο; Ουσιαστικά ήταν μια επανάληψη του πρώτου. Ο Ίμερ και πάλι κράτησε το σερβίς αρχικά και βρέθηκε μπροστά με 2-1, για να αρχίσει αμέσως μετά το… σφυροκόπημα από τον Στέφανο, ο οποίος μετέτρεψε και πάλι το σκορ σε 6-2 και έκανε το 2-0.

Το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο για τον Τσιτσιπά, ο οποίος παρέμεινε σοβαρός και στο τρίτο σετ, κάνοντας από νωρίς break και κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς, για να το πάρει με 6-1 και να κάνει το 3-0 μέσα σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Τα σετ: 6-2, 6-2, 6-1