Ο Κώστας Τσιμίκας, που χάρισε στη Λίβερπουλ το εφετινό Κύπελλο Αγγλίας σημειώνοντας στον τελικό με την Τσέλσι το 6ο και νικητήριο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης, όπως την ψήφισαν οι οπαδοί.

Γενικά οι «κόκκινοι» μονοπώλησαν τις θέσεις της κορυφαίας 11αδας ως νικητές του εφετινού FA Cup, καθώς έξι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν στις πρώτες επιλογές.

Αναλυτικά η καλύτερη ενδεκάδα του εφετινού Κυπέλλου Αγγλίας: Μίτοβ (Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ), Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κονάτε (Λίβερπουλ), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Μάουντ (Τσέλσι), Λαντ (Γουίγκαν), Μιναμίνο (Λίβερπουλ), Ντίαζ (Λίβερπουλ), Μπόγιες (Μαρσκ Γιουνάιτεντ).

Σε ρυθμούς Champions League και… μεταγραφών η Λίβερπουλ

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ αυτές τις μέρες κινείται σε ρυθμούς… τελικού Champions League. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, προετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο στις 28 Μαΐου με τον Γιούργκεν Κλοπ να μαθαίνει καλά νέα για τους Φίρχιλ φαν Ντάικ και Φαμπίνιο που αντιμετώπισαν ενοχλήσεις, αλλά αναμένεται να λάβουν μέρος στο ματς.

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τον Ισπανό κεντρικό μέσο Τιάγκο Αλκάνταρα που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να παίξει στον τελικό.

Παράλληλα, οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση για περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ του 19χρονου επιθετικού Φάμπιο Καρβάλιο από τη Φούλαμ. Ο Καρβάλιο θα ενσωματωθεί στην Λίβερπουλ από την 1η Ιουλίου. Επιπλέον, ο σύλλογος του «Άνφιλντ» προσπαθεί να «κλείσει» τη μεταγραφή του 22χρονου Γάλλου μέσου της Μονακό Ορελιάν Τσουαμενί. Οι μονεγάσκοι ζητούν 60 εκατομμύρια ευρώ. Για τον ποδοσφαιριστή έχουν δείξει ενδιαφέρον η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν.