Την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος έπειτα από αναμονή 11 χρόνων και 19ου της ιστορίας της πανηγυρίζει η Μίλαν, η οποία με δύο γκολ του Ζιρού και ένα του Κεσί από τρεις ασίστ του Λεάο νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τη Σασουόλο και τερμάτισε στο +2 από την Ίντερ, η οποία την ίδια ώρα επικρατούσε της Σαμπντόρια με το ίδιο σκορ.

Οι ροσονέρι ήξεραν ότι ακόμη και με ισοπαλία θα έκαναν δικό τους τον τίτλο αφού υπερτερούσαν σε πιθανή ισοβαθμία με τους νερατζούρι, αλλά μπήκαν στο τελευταίο παιχνίδι για να νικήσουν και το εξασφάλισαν από το πρώτο ημίχρονο.

Με την άμυνα της Σασουόλο να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Λεάο μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη. Στο 17′ έκανε το γύρισμα από αριστερά για το 0-1 του Ζιρού, στο 32′ γύρισε ξανά από αριστερά για το 0-2 από τον Γάλλο και πάλι, στο 36′ κινήθηκε από δεξιά και γύρισε για τον Κεσί, ο οποίος έγραψε το 0-3 μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών των Μιλανέζων που είχαν κάνει κατάληψη στο γήπεδο, περιμένοντας 11 ολόκληρα χρόνια για αυτή τη στιγμή.