Μία από τις πιο σημαντικές αν όχι την πιο σημαντική νίκη της σεζόν, ως τώρα, πήρε ο Άρης, ο οποίος με γκολ του Καμαρά επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα και έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη, αν και όλα παραμένουν ανοιχτά αφού οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι επίσης δυνατά στη μάχη.

Οι γηπεδούχοι, παρά τις απουσίες, ήταν αυτοί που έδειχναν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά, έχοντας και ένα επικίνδυνο γύρισμα στο 5′ με τον Μουργκ που δεν αξιοποίησε κανείς συμπαίκτης του, για να ισορροπήσουν στη συνέχεια την κατάσταση οι φιλοξενούμενοι και να πάρουν τον έλεγχο.

Με κατοχή μπάλας στο 66% οι κίτρινοι είχαν καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρνουν αυτό να το μετατρέψουν και σε ευκαιρίες. Αυτό ήταν το αρνητικό για αυτούς. Το θετικό, από την άλλη, ότι δεν ένιωθαν και κάποια απειλή, αφού και οι ασπρόμαυροι δεν ήταν στα καλύτερά τους.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης

Δεν το έκανε ο Μουργκ, το έκανε ο Καμαρά…

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, πάντως, ο Άρης έδειχνε αρκετά ανεβασμένος και απείλησε στο 49′ με το τρομερό σουτ του Σούντγκρεν που έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά, όμως, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πλησιάσει στο γκολ και μάλιστα με μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία με το σουτ του Σάστρε που απέκρουσε ο Κουέστα και το απογοητευτικό τελείωμα του Μουργκ, προ κενής εστίας, στην επαναφορά.

Ήταν μια φάση στην οποία η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλησίασε στο 1-0 αλλά δεν το έκανε και το μετάνιωσε στο 63′, όταν ο Μαντσίνι έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Καμαρά που βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και τον πλάσαρε σωστά για το 0-1!

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε σε αυτή την εξέλιξη κάνοντας τρεις αλλαγές, ο Χερμάν Μπούργος τον ακολούθησε κάνοντας τις δικές του κινήσεις και τελικά ο Άρης κράτησε το σκορ, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη που τον φέρνει κοντά στην εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79′ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66′ Μιτρίτσα), Μουργκ (66′ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (68′ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79′ Πάλμα), Ιτούρμπε (85′ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79′ Γκαρσία), Καμαρά.