Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των φετινών πλέι οφ της Super League, αφού τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός δίνουν μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Μια μάχη που οι πράσινοι είναι… δύο βαθμούς πιο κοντά από τους κιτρινόμαυρους στο να νικήσουν, αφού με το 0-0 στο ΟΑΚΑ παρέμειναν στο +2 και έχουν το προβάδισμα για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν και κατάφεραν να δώσουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους τελική στο 7′ με το σουτ του Χατζισαφί που έφυγε άουτ. Γενικά η Ένωση είχε περισσότερη ένταση, πίεζε σωστά στο κέντρο και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους, προσπαθώντας με τη σειρά της να το μεταφέρει προς την περιοχή του Μπρινιόλι.

Στο 29′, μάλιστα, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου άγγιξε το γκολ, αφού από το λάθος διώξιμο του Κώτσιρα ο Χατζισαφί βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής για να δοκιμάσει ένα πολύ ωραίο πλασέ, το οποίο όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό και την ΑΕΚ ελαφρώς καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να γίνει απειλητικός για τον Στάνκοβιτς. Κάτι που ήξερε καλύτερα από όλους, φυσικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άρχισε τις αλλαγές. Αρχικά έβγαλε τον Βιγιαφάνιες για να βάλει τον Βιτάλ και στη συνέχεια τους Μαουρίσιο και Ιωαννίδη για να βάλει τους Κουρμπέλη και Καρλίτος.

Αποτέλεσμα; Οι πράσινοι βελτίωσαν την εικόνα τους και στο 65′ είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Κουρμπέλη και Χουάνκαρ. Φάση στην οποία έδωσε συνέχεια λίγα λεπτά μετά, στο 71′, με πλασέ του Καρλίτος εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Οφρυδόπουλος απάντησε αντικαθιστώντας τους Χατζισαφί και Κριχόβιακ με τους Μάνταλο και Τάνκοβιτς αντίστοιχα, ο κόσμος από τις εξέδρες ζητούσε το γκολ που θα έφερνε τη νίκη αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε στο 86′ την κεφαλιά του Γκαρσία, όπως έκανε και στο 90′ σε σουτ του ίδιου παίκτη, κρατώντας το 0-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (74′ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67′ Μάνταλος), Γκαρσία, Άμραμπατ (87′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (81′ Σάντσες), Ρούμπεν, Μαουρίσιο (62′ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες (46′ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62′ Καρλίτος), Αϊτόρ (74′ Μακέντα).