Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «κλείσει» τη σειρά με τη Μονακό στο «Gaston-Medecin». Ηττήθηκε με 78-77 στο Πριγκιπάτο κι έτσι θα υπάρξει και 5ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων την προσεχή Τετάρτη (4/5, 21:00) στο «ΣΕΦ». Μιλώντας μετά το ματς ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν τη νίκη και να περάσουν στο Final 4 του Βελιγραδίου (19-21/5). Αν όντως περάσουν οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό με την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και μια σκληρή ήττα για εμάς στην τελευταία κατοχή. Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Ήταν μια τυπική… κυνομαχία στα playoffs της Euroleague. Εμείς είχαμε την ευκαιρία μας, έπρεπε να παίξουμε υπό μεγάλη πίεση σε όλο το γήπεδο, στα όρια του φάουλ καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς», τόνισε αρχικά ο έμπειρος Έλληνας προπονητής και συνέχισε με αναφορά για το επόμενο παιχνίδι:

«Πρέπει, όμως, να προσαρμοστούμε. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο ματς της Τετάρτης. Παλέψαμε όλη τη χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας, το έχουμε τώρα, θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε σκληρά να πάμε στο Final 4».

Ουόκαπ: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο Τόμας Ουόκαπ, από τη μεριά του, μίλησε στην κάμερα της Nova για το πόσο «απογοητευτικό είναι να χάνεις ένα “κλειστό” ματς με αυτόν τον τρόπο», αλλά πρόσθεσε πως: «Δεν το βάζουμε κάτω. Και οι δυο ομάδες είναι καλές, εξάλλου στην Euroleague αγωνίζονται οι καλύτεροι, ειδικά στα playoffs». Για την τελευταία φάση με το χαμένο τρίποντο του Κώστα Σλούκα και το επόμενο παιχνίδι, τόνισε: «Στη τελευταία φάση δεν είχαμε καλές αποστάσεις, θα μάθουμε από τα λάθη μας, δεν δώσαμε σωστές αποστάσεις στον Σλούκα. Γενικά νιώθουμε καλά, όλη τη σεζόν δουλέψαμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα, το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα. Θα παλέψουμε στο “ΣΕΦ” για την πρόκριση».

Ο Μουσταφά Φαλ, πάλι, δήλωσε στην κάμερα της Nova: «Παλεύαμε όλη τη σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να κοιτάξουμε το επόμενο ματς και να το πάρουμε» και στη συνέχεια ανέλυσε το ματς στο Πριγκιπάτο, καθώς κι εκείνο που ακολουθεί στο Φάληρο. «Δεν θα έπρεπε να κάνω το τρίτο φάουλ μου, ήταν χαζό εκ μέρους μου. Πρέπει να κάνω καλύτερη διαχείριση και δουλειά. Πρέπει να προστατεύω καλύτερα τον εαυτό μου. Για την ώρα, υπάρχει μια φυσιολογική απογοήτευση επειδή χάσαμε. Θα επιστρέψουμε στο γήπεδο για να δουλέψουμε και να πάρουμε το εισιτήριο για το Final 4». Όσο για το χαμένο τρίποντο του Σλούκα, είπε: «Ο Σλούκας ήταν υπό πίεση και μου πάσαρε. Προσπάθησα να την πιάσω, αλλά ήμουν εκτός ισορροπίας. Τον είδα και του έδωσα την μπάλα. Ήταν ένα δύσκολο σουτ, κάποιες φορές το βάζεις και κάποιες όχι. Έτσι είναι το μπάσκετ».