Ο ΠΑΟΚ, με το 1-1 που πήρε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό κι αυτό προκάλεσε έντονα συναισθήματα με τον προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV σε δύο… φάσεις.

Την ώρα που πήγε να μιλήσει στην κάμερα, έκανε ένα νεύμα προς τον κόσμο των Πειραιωτών που είχε μείνει στην εξέδρα να μην κάνει… φασαρία κι όταν τα πνεύματα πήγαν να οξυνθούν λίγο, έπειτα από προτροπή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε κι έκανε δηλώσεις, τονίζοντας πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση στον τελικό, ενώ εξέφρασε παράπονα προς τον διαιτητή.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα προκριθούμε. Χρειαζόμασταν επιθετικούς, που μπορούν να πάνε μπροστά γιατί χρειαζόμασταν το γκολ. Ο Ολυμπιακός θα οπισθοχωρούσε. Ήταν μία πρόκριση που αξίζαμε βάσει των δύο παιχνιδιών. Νομίζω ότι από το πρώτο παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει το λιθαράκι για την πρόκριση» τόνισε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι δύο σκληρές ομάδες, οργανωμένες. Αξίζαμε περισσότερο την πρόκριση. Δεν μου άρεσε ο διαιτητής, υπήρχαν φάουλ που δόθηκαν εύκολα, άλλα που δεν δόθηκαν εύκολα ειδικά πάνω στον Μπίσεσβαρ, θα έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα ο Ολυμπιακός», υποστήριξε.

Ακολούθως δήλωσε: «Το ξεπερνάμε, είναι μεγάλη σεζόν για εμάς, τόσο σε διάρκεια, όσο και σε ικανοποίηση. Έχουμε καταφέρει πολλά, απέναντι σε φρέσκους αντιπάλους. Δεν είναι εύκολο να παίζεις παιχνίδια με Άρη, Παναθηναϊκό, δύο φορές τον Ολυμπιακό και τη Μαρσέιγ. Είναι μία κατάσταση που μας έχει πληγώσει με τραυματισμούς, έρχονται κάποιες ομάδες φρέσκες να παίξουμε. Είμαστε στον τελικό και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Τσόλακ: «Η πίστη μας έφερε το γκολ στο τέλος»

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν ο «ήρωας» του ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας στο 109’ το γκολ που χάρισε την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό της 21ης Μαΐου.

Ο Κροάτης επιθετικός αναφέρθηκε στην πίστη που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο φινάλε και κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που του χάρισε τη μεγάλη πρόκριση.

«Ξέραμε από την αρχή ότι ένα γκολ δικό μας μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα και ότι θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Θέλω να σκύψω το κεφάλι και να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα και σε όλους τους συμπαίκτες μου που έδωσαν το 100%. Ακόμα και μετά το γκολ που δεχτήκαμε συνεχίζαμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος», υποστήριξε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε δώσει πολλά τέτοια παιχνίδια φέτος και έχουμε εμπειρία. Νομίζω ότι αυτή η πίστη μας έφερε το γκολ στο τέλος» τόνισε ο Τσόλακ και πρόσθεσε για το γεγονός ότι μετά το 1-0 του Ολυμπιακού έπαιξε μαζί με τον Ολιβέιρα κι έδωσαν το γκολ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ.

«Τα πήγαμε καλά. Τρομερή ασίστ απ’ τον Νέλσον Ολιβέιρα σήμερα. Νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα και να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε πράγματα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει. Το είδατε και στον πανηγυρισμό του γκολ ότι είμαστε όλοι μαζί, πανηγυρίσαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Έχω παίξει και άλλους τελικούς στην καριέρα μου. Πάντα έλεγα ότι τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Έχω την ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ παίζει πάντα για τη νίκη. Μέχρι τότε έχουμε αρκετές αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά τα ματς…».