Έχοντας μεγάλη κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν επί χρόνια, ο Ενές Καντέρ συχνά-πυκνά αναφέρεται στην Ελλάδα όταν κάνει δηλώσεις και το ίδιο συνέβη και τώρα, τονίζοντας πως δεν παραμείνει στο ΝΒΑ η προτεραιότητα του θα είναι να έρθει στη χώρα μας για δύο λόγους: Να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τούρκος άσος των Μπόστον Σέλτικς μίλησε στην ιστοσελίδα Ekirikias.com και σε ερώτηση για το αν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν παραμείνει στο ΝΒΑ, έδωσε την ακόλουθη απάντηση.

«Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Γιατί η συνάντηση με τον Μητσοτάκη και γιατί Παναθηναϊκός

Όπως είναι λογικό, ο Καντέρ ρωτήθηκε για ποιο λόγο θα ήθελε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυποργό, απαντώντας: «Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω γέφυρα μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά: Τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά».

Όσο για τον λόγο που θα προτιμούσε τον Παναθηναϊκό; Ο Τούρκος εξήγησε πως «ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Χεζόνια αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».