Η είσοδος των Αράβων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, αφού fund από το Μπαχρέιν είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με το αμερικανικό Elliott για την αγορά των μετοχών της Μίλαν έναντι του ποσού του ενός δισ. ευρώ. Ενήμερη για το θέμα και η UEFA, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις λόγω της εμπλοκής και της γαλλικής Λιλ.

Οι μετοχές της Μίλαν αυτή τη στιγμή ανήκουν στο αμερικανικό fund Elliott Group, το οποίο παράλληλα δραστηριοποιείται και στο γαλλικό ποδόσφαιρο μέσω της Λιλ. Δημοσιεύμα της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe, επομένως, σήμανε συναγερμό, αφού έκανε λόγο για συζητήσεις των Αμερικανών με το fund Investcorp από το Μπαχρέιν, το οποίο ενδιαφέρεται για τις μετοχές τόσο της ιταλικής όσο και της γαλλικής ομάδας.

Στη συνέχεια ήρθαν τα δημοσιεύματα και από άλλες έγκυρες πηγές, όπως το Reuters και το bloomberg, τα οποία υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις των Αμερικανών με τους Άραβες για τη Μίλαν είναι σε πολύ καλό σημείο και ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά, με το deal να αναμένεται να κλείσει στο ένα δισ. ευρώ.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που η Μίλαν θα αλλάξει ιδιοκτησία, αφού το καλοκαίρι του 2017 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το κλαμπ στον κινέζο Γιόνγκχονγκ Λι, από τον οποίο το πήρε το Elliott Group, για να το πουλήσει τώρα σε fund από το Μπαχρέιν.