Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε, ως γνωστόν, τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τη Euroleague και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν, όπως παραδέχθηκε πριν λίγες μέρες ο Τζόρντι Μπερτομέου. Λογικό είναι, επομένως, στη Ρωσία να ψάχνουν τρόπο για να απαντήσουν και ο Αντρέι Βατούτιν, ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέρεται να τον έχει βρει.

Για τις ρωσικές ομάδες, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, θα είναι καταστροφή το να παραμείνουν εκτός Euroleague και του χρόνου, οπότε προσπαθούν να βρουν τρόπους για να απαντήσουν σε αυτό που γίνεται. Και η λύση τελικά, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ίσως είναι η δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής λίγκας.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Kurir», τονίζοντας ότι είναι ένα πλάνο που θέλει να τρέξει ο Βατούτιν και αναφέροντας λεπτομέρειες, τόσο για τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσο και για τα χρήματα που θα μοιράζονται.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το πλάνο προβλέπει το εξής: Συμμετοχή πέντε ομάδων από τη Ρωσία, τεσσάρων ομάδων από την Τουρκία, τριών ομάδων από την Ελλάδα, τριών ομάδων από τη Σερβία και μιας ομάδας από Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο.

Όσο για τα λεφτά; Το μπόνους συμμετοχής θα είναι στα 5 εκατ. ευρώ για κάθε ομάδα, ενώ όποια ομάδα κατακτάει το τρόπαιο θα παίρνει 4 εκατ. ευρώ, αντί του ενός εκατ. ευρώ που παίρνει τώρα ο νικητής της Euroleague. Όσο για το ποιες θα είναι οι τρεις ελληνικές ομάδες, η «Kurir» γράφει ότι ο Βατούτιν θέλει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και μία εκ των ΑΕΚ, Άρη ή ΠΑΟΚ.