Για την αξία της νίκης του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ μιλά ο Χουάνκαρ Πέρεθ, που πέτυχε το 2ο γκολ του «τριφυλλιού» με ένα υπέροχο αριστερό σουτ στην κίνηση στο 65ο λεπτό, αφού πρώτα οριζοντίωσε το κορμί του σαν φορ υψηλού επιπέδου.

Το γκολ του Χουάνκαρ έβαλε ξανά τους «πράσινους» εντός των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων». Ο 32χρονος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αξία της νίκης επί του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να ελέγξουν όλες τις συνθήκες που «γέννησε» το συγκεκριμένο ματς, αλλά και τη σημασία που έχει για το «τριφύλλι» το επόμενο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να κάνει άλλο ένα βήμα για την επιστροφή του στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μία πενταετία.

Πήρατε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη σε ένα κομβικό ματς της σειράς των play off. Ένα παιχνίδι «κλειδί» για τη συνέχεια

«Ναι, ήταν πάρα πολύ σημαντικό ματς για εμάς κι έπρεπε να νικήσουμε με κάθε τρόπο τον συγκεκριμένο αγώνα. Χρειαζόμασταν αυτούς τους τρεις βαθμούς για να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, διότι έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας στα play off και δύο ξεκάθαρους στόχους. Να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Και χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες, σε τέτοιου είδους μεγάλα κι ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ «συμπαγές» πρόσωπο σε όλο το ματς, ακόμη και στο φινάλε όταν πιέστηκε αρκετά απ’ τον ΠΑΟΚ. Αυτό έκανε τη διαφορά στον αγώνα;

«Προσωπικά θεωρώ ότι η ομάδα έκανε ένα απ’ τα καλύτερα εφετινά παιχνίδια της. Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ελέγξαμε καλά όλες τις καταστάσεις και τις συνθήκες που δημιουργούνταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μείναμε ήρεμοι σε όλο το ματς και στο τέλος πήραμε μία δίκαιη νίκη…».

Πέτυχες κι ένα τρομερό γκολ, επιπέδου… LaLiga, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα σου σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα. Ήθελες να είναι… εντυπωσιακό το πρώτο σου τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού…

«(σ.σ. γελάει) Ναι, ήταν γκολ… LaLiga. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο… Στην αντίστοιχη φάση που είχα στο πρώτο ημίχρονο, είχα πιο καθαρό πεδίο για να σουτάρω, αλλά δεν πήγε το ίδιο καλά. Στο γκολ είχα λιγότερο χώρο για να σουτάρω και να απειλήσω την εστία, αλλά το σουτ πήγε πολύ καλύτερα, σχεδόν… τέλεια. Όμως είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας μας, όχι για το γκολ που σημείωσα».

Ακολουθεί πλέον ακόμα ένα πολύ σημαντικό ματς στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, μία έδρα στην οποία δεν έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 5 χρόνια.

«Ναι. Είναι μία πολύ δύσκολη έδρα για εμάς. Την περασμένη σεζόν “υποφέραμε” στα παιχνίδια που δώσαμε εναντίον τους στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο ματς θα είναι και θα προετοιμαστούμε σκληρά την εβδομάδα που ακολουθεί για να πάρουμε κι εκεί τους τρεις βαθμούς».

Σε ότι φορά το θέμα του συμβολαίου σου; Υπήρξε κάποια εξέλιξη το τελευταίο διάστημα;

«Δεν έχουμε κάτι καινούργιο τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα. Περιμένω να μιλήσουμε με το κλαμπ…».