Με τον Κώστα Παπανικολάου να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στη Γερμανία και πέρασε από το Κάουνας νικώντας τη Ζαλγκρίρις με 84-73 και εξασφαλίζοντας οριστικά την πρόκρισή του στα πλέι οφ, κάνοντας παράλληλα ακόμη ένα βήμα για να τερματίσει στην πρώτη 4άδα και να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4-8 στο 2′ αλλά στη συνέχεια έκαναν αρκετά λάθη και έδωσαν τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να τρέξουν σερί 7-0 και να περάσουν μπροστά με 11-8 στο 5′. Ο Ντόρσεϊ ανέλαβε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό επιθετικά αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γενικά δεν έκαναν καλές επιλογές, με συνέπεια να είναι στο -5 (20-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη, πάντως, οι ερυθρόλευκοι λειτουργούσαν καλύτερα και με μπροστάρηδες τους Βεζένκοβ, Μάρτιν και Σλούκα προηγήθηκαν με 25-26, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι και τη Ζαλγκίρις να σκοράρει με τρίποντα, για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ ισόπαλο (39-39).

Ο Κώστας Σλούκας

Ξέσπασμα στην 4η περίοδο και νίκη

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο 10λεπτο, εκεί όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και παράλληλα έπαιζαν δυνατά και στην άμυνα. Η Ζαλγκρίρις έκλεισε την τρίτη περίοδο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (59-58), αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε τέλεια στην τέταρτη και τελευταίο, κάνοντας σερί 8-0 με τους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου (59-66 στο 32′). Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε, πλέον, το προβάδισμα και είχε και τον Πανανικολάου στην καλύτερή του μέρα φέτος, με αποτέλεσμα να δίνει συνεχώς λύσεις στην επίθεση.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν συνεχώς ένα προβάδισμα 7-10 πόντων και τελικά επικράτησαν με 73-84, εξασφαλίζοντας οριστικά την παρουσία τους στα πλέι οφ, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-39, 59-58, 73-84