Με τους οπαδούς της Τσέλσι να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λίγες ώρες μετά την την ανακοίνωση πως του επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, που ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στο κλαμπ, οι «μπλε» νίκησαν με 3-1 τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» σε ματς για την 30η αγωνιστική της Premier League.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης προηγήθηκε με κεφαλιά του Τρέβορ Τσαλόμπα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μέισον Μάουντ. Στο 14′ ο Μάουντ έγινε… εκτελεστής καθώς μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Κάι Χάβερτς.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Τα «καναρίνια» αντέδρασαν, πάντως στη διάρκεια του δεύτερου μέρους και μείωσαν με το εύστοχο πέναλτι του Τέεμου Πούκι στο 69ο λεπτό. Ο Χάβερτς, όμως, έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του Δημήτρη Γιαννούλη (έμεινε στον πάγκο) καθώς έγραψε το τελικό σκορ με γκολ στο 90′.

Νίκες για Άστον Βίλα, Νιούκαστλ και Γουλβς

Η Άστον Βίλα πανηγύρισε 3η συνεχόμενη νίκη καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αγωνιστικά προβλήματα της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ». Το συγκρότημα του Στίβεν Τζέραρντ σε εξ αναβολής αναμέτρηση από την 20η αγωνιστική επιβλήθηκε με 3-0. Ο Φιλίπ Κοουτίνιο, που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση έκανε το 1-0 στο 22′ και ακολούθησαν άλλα δύο γκολ για τους «βίλατζερς» από τους Μάτι Κας (65′) και Κάλουμ Τσέιμπερς (73′).

Πολύ σημαντική νίκη πήρε και η Νιούκαστλ με σκορ 2-1 στο «Σεντ Μέρι’ς» επί της Σαουθάμπτον σε εξ αναβολής ματς από την 21η αγωνιστική της Premier League. Ο Άρμστρονγκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Κρις Γουντ στο 32′ κι ο Μπρούνο Γκιμαράες στο 52′ έκαναν την ανατροπή, δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει η ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Τέλος, η Γουλβς έκανε… περίπατο κόντρα στην αδύναμη Γουότφορντ που ολοένα και περισσότερο βλέπει τις ελπίδες της για να αποφύγει τον υποβιβασμό να εξανεμίζονται. Οι «λύκοι» επικβλήθηκαν με 4-0 στο «Μόλινιου» (13′ Χιμένες, 18′ αυτ. Ερνάντες, 21′ Ποντένσε, 85′ Νέβες).