Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στην Τσέλσι, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του λόγω κυρώσεων από τη βρετανική κυβέρνηση. Τα πράγματα, όμως, γίνονται ακόμη χειρότερα για τους Λονδρέζους μετά την απόφαση για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου ολιγάρχη στην Αγγλία, με το κλαμπ να ανακοινώνει ότι θα ζητήσει να χαλαρώσουν τα μέτρα προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί κανονικά.

Στον διεθνή Τύπο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που θέλουν τους παίκτες της Τσέλσι να ανησυχούν ιδιαίτερα και να ψάχνονται για το μέλλον τους, οπότε το κλαμπ πρέπει να αντιδράσει για να αποφύγει το να επιδεινωθεί η κατάσταση και το κάνει. Πώς; Με το να πάει σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας χαλάρωση των κυρώσεων, όπως αναφέρει και στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η Τσέλσι ενημερώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με δεδομένο το 100% της ιδιοκτησίας της Τσέλσι και των σχετιζόμενων εταιριών, η Τσέλσι κανονικά θα αντιμετώπιζε τις ίδιες κυρώσεις με τον κ. Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε γενική άδεια που επιτρέπει στην Τσέλσι να διατηρήσει ορισμένες δραστηριότητες.

Θα δώσουμε τους αγώνες της ομάδας αντρών και γυναικών απόψε κόντρα σε Νόριτς και Γουέστ Χαμ αντιστοίχως, και σκοπεύουμε να εκκινήσουμε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με πεδίο εφαρμογής της άδειας. Αυτό θα περιλαμβάνει αίτημα να επιτραπεί η τροποποίηση της άδειας, προκειμένου ο σύλλογος να λειτουργεί όσο το δυνατόν κανονικά. Θα αναζητήσουμε επίσης καθοδήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων στο Ίδρυμα της Τσέλσι και στο σημαντικό έργο του στις κοινότητές μας.

Ο σύλλογος θα ενημερώσει περαιτέρω όταν κριθεί αναγκαίο να το κάνει».