Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League αποκλείοντας τη Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά η συμπεριφορά των οπαδών του δεν άρεσε στην UEFA, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα την προσεχή Τετάρτη (9/3), μία μέρα πριν τον πρώτο αγώνα των Θεσσλονικέων κόντρα στη Γάνδη, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ήταν μια βραδιά για γερά νεύρα στην Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στη Δανία και επικρατώντας με 2-1 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, για να κριθούν τελικά όλα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση, με τους οπαδούς τους να πανηγυρίζουν έξαλλα. Πιο έξαλλα απ’ ό,τι θα έπρεπε, όπως φαίνεται.

Με τους παρατηρητές, λοιπόν, να καταγράφουν τα πάντα, η UEFA σχημάτισε κατηγορητήριο κατά του ΠΑΟΚ για χρήση πυρσών από τους οπαδούς του και για είσοδο οπαδών μετά το τέλος του αγώνα, προφανώς για να πανηγυρίσουν. Έτσι, την προσεχή Δευτέρα (7/3) η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θα στείλει υπόμνημα για να απολογηθεί και θα περιμένει την ανακοίνωση της απόφασης, η οποία μπορεί να ακόμη και τιμωρία της έδρας, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είναι υπότροποι.