Η απογοήτευση για τον αποκλεισμό από την Αταλάντα στο Europa League ήταν δεδομένη αλλά ο Ολυμπιακός δεν την άφησε να φανεί κόντρα στον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε με 2-0 χάρη στο γκολ του Ροντρίγκες και το αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο τέλος. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι τη γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, οι Πειραιώτες πήγαν στο +13 και περιμένουν τα πλέι οφ για να πάρουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ οι Κρητικοί είναι στο -1 από την 6άδα.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, η οποία ήταν και πολύ καλή, στο 5′ με τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ μετά τη σέντρα του Λαλά αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί. Κάτι που δεν έκανε ούτε ο Καρβάλιο στο 10′, ενώ στο 11′ ο Ελ Αραμπί σκόραρε αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για χέρι.

Μικρό το κακό, πάντως, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αφού στο 19′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μαροκινός φορ έκανε το γύρισμα και ο Ροντρίγκες έγραψε το 1-0. Ένα γκολ που έφερε ηρεμία στον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέχισε να παίζει με στόχο το δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει είτε με… αυτογκόλ του Βούρου στο 27′, είτε με τον Ελ Αραμπί που δεν έκανε καθόλου καλό τελείωμα, αν και ήταν σε καλή θέση, στο 42′.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Το «κλείδωσε» με αυτογκόλ

Ο Μαροκινός είχε ακόμη μία ευκαιρία στο 52′ αλλά ο Επασί πρόλαβε να μπλοκάρει, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να έχει πολύ καλή αντίδραση και στο 59′, όταν ο Ροντρίγκες βγήκε τετ α τετ. Στο 66′ ο Ελ Αραμπί κατάφερε, τελικά, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ακυρώθηκε κι αυτό επειδή ο Μασούρας που του έστρωσε τη μπάλα είχε κάνει χέρι, για να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού στο 70′, όταν ο Γιαννούλης είδε κόκκινη κάρτα για το φάουλ στον Μασούρα.

Με 10 παίκτες, πλέον, ο ΟΦΗ που δεν είχε φανεί ως τότε ήταν ακόμη πιο δύσκολο να κάνει κάτι καλό επιθετικά και όντως δεν έκανε, με τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει το τρίποντο στα τελευταία λεπτά. Όχι στο 85′, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Σισέ, αλλά στο 89′, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Ντουρμισάι αντί να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (73′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (91′ Φατινγκά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61′ Καμάου), Μπουζούκης, Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46′ Ουές), Λάμπρου (76′ Πασαλίδης).